Sveiser med stil

-Jeg er veldig glad i store maskiner. Det er hardt arbeid, men jeg liker det, sier Severiano Almena Largo fra Granada i Spania. Så godt liker han jobben sin at han har tatovert en tunnelboremaskin over hele ryggtavlen.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Severiano Almena Largo fra Granada i Spania jobber som sveiser i Norges største samferdselsprosjekt i nyere tid.

- Jeg har jobbet i Follobaneprosjektet i 2,5 år, og trives veldig godt i Norge. Jeg har gode arbeidskolleger, og jobben vår er blant annet å vedlikeholde tunnelboremaskinene.

Det var tilfeldigheter som brakte Severiano til Norge.

- Kona mi er halvt norsk, og min svigermor kommer fra Tønsberg. Det var hun som tipset meg om Follobaneprosjektet. Hvis det er mulig, kunne jeg tenke meg å fortsette å jobbe i Norge, sier Severiano.

I Spania har han en sønn på tre år. Han lyser opp når han forteller om sønnen som på tatoveringen står og ser på den store maskinen sammen med sin far.  I alle friperioder reiser han hjem til familien i Spania. Han forteller at han liker å ta med sønnen ut i naturen.

- Det var to grunner til at jeg tok tatoveringen; at jeg er glad i store maskiner og jeg ønsket å ha med sønnen min. Jeg er veldig fornøyd med den! Det tok hele 17 timer å få den ferdig, og ble utført hjemme i Spania.

Severiano feirer jula sammen med familien i Spania. Her er han foran julegrana ved Åsland anleggsområde. Foto: Gro H. Elden

Den sjarmerende sveiseren har mye godt å si om Norge.

- Det jeg liker best med Norge er menneskene og naturen. Både vinteren og sommeren er vakker her, synes jeg. I fjellene nær hjembyen min er det også mange som står på ski. Selv er jeg veldig glad i å dra på telttur, og nyter naturen på den måten, avslutter Severiano Almena Largo.

Hovedbilde foto: Severiano Almena Largo.