Fra trainee til seksjonsleder prosjekteringsledelse

Line Skar startet som trainee. Da muligheten som seksjonsleder for prosjekteringsledelse med både leder- og fagansvar dukket opp, slo hun til.

Portrettbilde av Line Skar i gult vernetøy.

Mitt motto er å si ja til nye muligheter når de dukker opp, sier Line. Foto: Privat.

Fikk egne ansvarsområder i prosjekter

Line studerte Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU med teknologiretning energi og miljø, og en mastergrad i strategi og forretningsutvikling før hun startet som trainee hos oss. 

- Jeg startet som prosjektledertrainee i Bane NOR etter studiene, og det er et valg jeg er veldig fornøyd med. I traineeprogrammet fikk jeg kjempeinteressante roller innenfor bygging, utredning og prosjektering i prosjekter i Trondheimsområdet.

- Oppgavene i programmet var reelle, jeg fikk egne ansvarsområder inn i prosjektene og jeg følte at jeg bidro slik som andre i teamet. Derfor var det nesten litt kjipt hver gang jeg måtte bytte praksismodul, samtidig som det var utrolig spennende å få muligheten til å starte på et nytt prosjekt og lære mer.

Nominert til et lederutviklingsprogram

Etter traineeprogrammet jobbet Skar som prosjekteringsleder i Trondheim, primært på kryssingsspor og stasjonstiltak fra detaljplan til byggefase. Etterhvert fikk hun muligheten til å starte som prosjektleder på ett av delprosjektene i  prosjektet Elektrifiseringen av Meråkerbanen.(├ąpnes i ny fane)

Da det dukket opp mulighet som seksjonsleder for prosjekteringsledelse med både leder- og fagansvar, slo Skar til. 

- Jeg har ikke en 5- eller 10-årsplan for min karriere. Mitt motto er å si ja til nye muligheter når de dukker opp. Nå er jeg nominert og valgt ut til et lederutviklingsprogram på Solstrand. Det er veldig krevende og lærerikt, og jeg tror dette er bra både for meg og min utvikling, samt forhåpentligvis også for Bane NOR, sier Skar.

Komplekse prosjekter som du ikke finner andre steder

Skar forteller at det er morsommere å være der det skjer. I Bane NOR finner du mange store, spennende og komplekse prosjekter som du ikke finner andre steder. Man er tett på beslutninger som påvirker hvordan jernbanen skal bli i fremtiden. 

- Det vi jobber med betyr noe for samfunnet. Vi er tverrfaglige, og det er mange muligheter. Selv om jernbane er kjernevirksomheten, er det mye annet vi kan drive med i Bane NOR. Vi har fag som IT, HR, økonomi, ledelse og mye mer. Dessuten arbeider det mange hyggelige og kunnskapsrike mennesker i Bane NOR, og det er også av stor betydning for at det er så bra å jobbe her.

- Det aller morsomste er når jeg får til noe som har en positiv påvirkning på noen eller noens hverdag. Det å få til noe konkret som gir en endring. I nåværende stilling har jeg også enda mer av oppgaver som er knyttet til det jeg er utdannet som, blant annet innenfor strategi og forretningsutvikling, og det syns jeg er gøy å jobbe med. Mye i denne rollen passer til min bakgrunn, selv om jeg elsket å være i prosjekt også. Nå har jeg det gøy med å lede og administrere, finne løsninger og få til noe som gjør hverdagen bedre for folk vi jobber med.