Fra trainee til prosjektleder fornyelse på Trondheim stasjon

Trine Singelstad Andersen startet som trainee i 2017. Nå er hun prosjektleder for fornyelse på Trondheim stasjon.

Portrettbilde av Trine Singelstad Andersen som står i vernetøy uti sporet.

Det er gøy å jobbe med prosjekter i byggefase og se prosjektet bli til foran øynene på deg, sier Trine. Foto: Marie Lødrup Svensli

Fått god forståelse for jernbanen 

Etter en bachelor i energiteknologi ved høgskolen i Bergen og master energi og miljø ved NTNU, var Trine Singelstad Andersen trainee hos oss fra 2017-2019.

I traineeprogrammet jobbet hun hos banesjef, først med å følge arbeidslag på drift og vedlikeholdsarbeider noen uker pr. fag og deretter som støtte for banesjef. Siste sted i traineeperioden var prosjektavdelingen i område nord, der hun blant annet jobbet som assisterende byggeleder på nye Leangen stasjon og prosjektleder for mindre prosjekter.

- Gjennom traineeprogrammet fikk jeg god forståelse for drift, vedlikehold og fornyelser på jernbanen som jeg har hatt stor nytte av etterpå, sier Trine. - I Bane NOR har jeg opplevd å få mye ansvar og bli kastet litt ut på dypt vann. Det er veldig lærerikt.

Rask retur til Bane NOR

Fra 2019 til 2021 arbeidet Trine som prosjektleder for fornyelsesprosjekter til hun gikk ut i mammaperm.

- Etter mammapermen ville jeg forsøke noe nytt, så jeg startet hos en ekstern rådgiver. Etter kort tid forsto jeg rådgiversiden er for langt unna beslutningene og det som jeg synes er gøy, sier Trine. 

Trine Singelstad Andersen liker å være der det skjer, og det er kort vei til faktisk produkt. Da det ble lyst ut stilling i prosjektavdelingen i Trondheim, var hun rask med å søke. 

- Nå er jeg kjempefornøyd med å være tilbake i Bane NOR. På fornyelsesprosjekter i byggefase er det veldig hektisk med mye fart og spenning. Jeg liker å se at prosjektet blir til foran øynene på meg. 

God nytte av traineenettverket 

Som prosjektleder for fornyelse Trondheim stasjon arbeider Trine Singelstad Andersen med fornyelse innen de fleste fag. De siste månedene er det gjennomført tilstandskartlegging på objekter på stasjonen, og mange gamle komponenter skal byttes ut. 

- Prosjektet er komplekst og interessant, og jeg har god nytte av traineenettverket i Bane NOR. I det siste har jeg snakket med tidligere traineer i Oslo og Kristiansand for erfaringsutveksling. 

- Jeg er så glad for at jeg fulgte magefølelsen og kom tilbake til Bane NOR, avrunder Trine.