Fra trainee til prosjektleder jernbaneteknikk Nykirke-Barkåker

Emilie Enger Aas kom rett fra studier i England til trainee-stilling på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet. Nå er hun prosjektleder jernbaneteknikk på Nykirke-Barkåker prosjektet.

Portrettbilde av Emilie Enger Aas iført vernetøy.

«Da jeg begynte i Bane NOR, visste jeg ikke hvor kompleks og sammensatt jernbaneverdenen er. Du blir aldri utlært, for det er alltid noe nytt å lære,» sier Emilie. Foto: Anne Mette Storvik

Var med på å redusere reisetiden Larvik-Porsgrunn fra 34 til 12 minutter

Emilie Enger Aas tok bachelor Civil Engineering og master Structural Design and Construction Management (konstruksjonsteknikk og byggeledelse) på Kingston University i England. Fra 2013 til 2015 var hun trainee i flere prosjektfaser på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet. Hun fortsatte i prosjektet fram til 2019.

- Fra 2013 til 2019 var jeg prosjekteringsleder jernbaneteknikk på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet, et prosjekt som reduserte reisetiden mellom Larvik og Porsgrunn fra 34 til 12 minutter, forteller Emilie. Fra 2019 til 2021 hadde jeg samme rolle på dobbeltsporprosjektet Nykirke-Barkåker.

- Da jeg begynte i Bane NOR, visste jeg ikke hvor kompleks og sammensatt jernbaneverdenen er. Du blir aldri utlært, for det er alltid noe nytt å lære. Traineeprogrammet og det tidlige ansvaret jeg fikk, motiverte for å bli i bedriften. Både i små og store ting kan vi se resultatet av det vi har gjort, og det er veldig motiverende.

Hvis du våger å stikke deg frem, kan du få nye muligheter.

Da det åpnet seg en ledig plass som prosjektleder jernbaneteknikk på Nykirke-Barkåker, spurte Emilie om hun kunne være aktuell.

- Jeg tror ikke de hadde tenkt på meg i utgangspunktet. Men da jeg spurte, var de positive. Jeg søkte og endte med å få jobben, forteller Emilie. - Selv om jeg ikke hadde fått den, så synes jeg det er smart å spørre, å våge å stikke seg frem.

-Tog er spennende å jobbe med, for det er så altomfattende, sier Emilie. - Det er i Bane NOR du får den beste innsikten i jernbane fra A til Å.

Et godt arbeidsmiljø

Emilie trekker fram at det gode arbeidsmiljøet og de gode kollegaene har gjort at hun har valgt å bli.

- Jeg har det ofte morsomt på jobb, og aller mest når jeg samarbeider med andre. Vi har en lett og humoristisk tone med mye moro i løpet av dagen, sier Emile.
 
Allerede som trainee bidro Emilie til oktoberfest og grilling i bakgården ved kontorlokalene.

- Jeg har vært med på å arrangere mye sosialt i prosjektene jeg har vært ansatt fra 2013 til 2020. Da ble et godt grunnlag lagt, og nå har andre overtatt stafettpinnen. 

Vi har sosiale aktiviteter månedlig, alt fra kajakkpadling til oktoberfest, trønderfest, bowling, escape room, quiz og mye mer. De sosiale aktivitetene bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø for alle i prosjektet. Vi leverer enda bedre på jobb når arbeidsmiljøet er godt, avslutter Emilie.