Fra Head of Legal til kontraktsrådgiver

André har vært hos oss siden 2021. Før han kom til Bane NOR var han Head of Legal i et stort konsern. Les hvorfor han valgte å jobbe hos oss.

Portrettbilde av André Bjerketveit

- Vi er et stort foretak med mange muligheter for like mange fagbakgrunner, og jurister er ingen unntak, forteller André. Foto: Tormod Ugelstad, Bane NOR

- Etter mange år i min tidligere jobb var tiden moden for nye utfordringer. Jeg ble tipset om at Bane NOR søkte etter en kontraktsrådgiver til prosjektet i Drammen, og fordi jeg syntes prosjektet hørtes spennende ut sendte jeg inn en søknad. Kjemien på intervjuene var veldig god, og jeg ble enda mer interessert i å jobbe på prosjektet da jeg fikk høre litt mer om det. Derfor var det bare å hoppe på da jeg fikk tilbud om å være med på prosjektet.   

InterCity satsning i hjembyen

Ett år etter jobber André med å følge opp prosjekter som blant annet skal gjennomføre ombygging av Drammen stasjon og legging av nye spor. På detaljnivå betyr dette at André står for kontraktsoppfølgingen, noe som blant annet innebærer å håndtere endringer og krav, og å gi råd knyttet til forståelsen av kontrakten.

En av grunnene til at André ønsket å jobbe med dette prosjektet var nettopp fordi han selv bor i Drammen. Han ønsket å være med på utviklingen av et prosjekt der han får muligheten til å være med å bestemme hvordan gjennomføringen – og ikke minst sluttresultatet, blir. Prosjektet er en del av InterCity satsningen hos oss, som skal gi halvannen million innbyggere en vesentlig bedre hverdag.

-For at såpass mange innbyggere skal få kortere reisetid og flere avganger med tog bygges det blant annet ny tunell og nytt dobbeltspor fra Drammen til Kobbervikdalen, et funksjonelt dobbeltspor fra Drammen til Gulskogen, og det gjøres omfattende arbeider ved Drammen stasjon. Når jobben er ferdig, blir det mulig å kjøre fire tog i timen hver vei mellom Tønsberg og Oslo.

Mange gode muligheter for jurister

Da André startet i prosjektet hadde planleggingen allerede pågått en stund og anskaffelsesprosessen var godt i gang, noe som betyr at kollegaene til André allerede hadde blitt godt kjent med både prosjektet og hverandre.

- Jeg opplevde at jeg kom inn i en sammensveiset gruppe med dyktige og hyggelige kollegaer. Det er en positiv stemning i prosjektet som er inspirerende og bidrar til godt samarbeid.

Vi er et stort foretak med mange muligheter for like mange fagbakgrunner, og jurister er ingen unntak.

- Jeg liker å anvende juss på praktiske problemstillinger som oppstår i et byggeprosjekt, i tillegg til det å jobbe i team med andre fagbakgrunner. Det er gøy å få være med å bidra til at prosjektet når sine mål. Noe av det jeg synes er en stor mulighet hos Bane NOR er de store enterprisene og anskaffelsene vi får mulighet til å jobbe med.

Som kontraktsrådgiver hos oss dukker det stadig opp nye praktiske problemstillinger som må løses, og dermed blir dagene varierte. Du får også mulighet til å jobbe med andre fagdisipliner, noe som André synes er veldig lærerikt. Så dersom du har interesse for disse fagfeltene mener han at Bane NOR er en interessant arbeidsplass for deg.

Er du fortsatt ikke helt overbevist kan kanskje Marie overtale deg:

Kontrakten som André følger opp er en utførelsesentreprise, noe som gjør at det er viktig å ha god kontroll på håndteringen av endringer og koordinering med rådgiverne. Prosjektet er en stor entreprise som pågår midt i Drammen by med mange tredjeparter og flere sideentrepriser. Dette gjør at det også blir mange grensesnitt som må følges opp på en god måte for å sikre at prosjektet lykkes med målene.

Å lykkes med prosjektoppfølging

Etter ett år i bedriften har André inntrykk av at vi er gode på å følge opp anskaffelser på en systematisk måte. Det både André og vi jobber med videre er å overføre erfaringer på tvers av prosjekter i enda større grad, slik at vi kan få enda bedre resultater.

- Dette vet jeg at det jobbes med i dag, og jeg tror at vi bare må fortsette jobbingen rundt prosjektoppfølging slik at vi kan få enda bedre resultater.

De neste tre årene skal André være med å gjøre hverdagen til mange innbyggere enda bedre, og jobbe mot ett felles mål om å styrke jernbanens linjer. Han sitter dypt inn i prosjektet og har ikke tenkt så mye på hva han ønsker etter 2025, men det André er sikker på er at vi utvilsomt har mange spennende muligheter som han gleder seg til å ta fatt på. 

Ledige stillinger

Søk etter ledige stillinger innen ditt fagfelt.