Fra trainee til prosjektleder Asset Management

Jørgen Retvedt startet som trainee i Bane NOR i 2016. Nå arbeider han som prosjektleder i Strategisk Vedlikehold.

Portrettbilde av Jørgen Retvedt som står på et stasjonsområde, med et tog i bakgrunnen.

- Bane NOR er stadig i forandring, og det dukker stadig opp nye og spennende muligheter, forteller Jørgen. Foto: Øystein Grue, Jernbanedirektoratet

Hva slags studiebakgrunn hadde du før du startet i Bane NOR?

Jeg gikk på elektro på videregående, men valgte dataelektronikk i andre og tredje studieår i stedet for å bli elektriker. Deretter tok jeg en masterutdanning i Ås på NMBU i Miljøfysikk og fornybar energi.

Fortell om karrieren din i Bane NOR

I traineeprogrammet arbeidet jeg innen drift og vedlikehold. Først ute med fagarbeider, deretter med strategisk langtidsplanlegging, oppfølging av drift og på prosjekter. Deretter var jeg innom konkurranseutsetting av drift og vedlikehold, før jeg søkte på min nåværende prosjektlederjobb i strategisk vedlikehold.

I Bane NOR er det mulig å fortsette i bedriften selv når vi flytter til andre deler av landet. Jeg startet i Oslo. Nå har jeg flyttet til Sørlandet og jobber i Kristiansand.

Hva finner du i Bane NOR som du ikke finner andre steder?

Bredden er noe av det unike ved Bane NOR. Det er helt spesielt å bli satset så mye på som ung medarbeider. Bane NOR er sterk på å bygge fagpersoner. Traineer kommer ofte inn med mye engasjement og arbeidsvilje, og da får de også mange muligheter.

Når har du det morsomst på jobb?

Jeg har det morsomst når det er vanskeligst. Når ting blir altoppslukende, er det motiverende og gøy. Nå har jeg styrt karrieren litt mer mot en 8 til 4 jobb fordi jeg har to små barn som jeg ønsker å følge tett opp.