Banefag

Som banemontør jobber du med bygging og drift av jernbanen, og du har et stort ansvar for sikkerheten på norsk jernbane.

Arbeid på rørosbanen, hvor arbeidere bytter sviller.

Svillebytte på Rørosbanen Foto: Øystein Grue, Bane NOR

Banemontør

Banemontøren jobber tett sammen med andre fagarbeidere for å gjøre togreisen så trygg og komfortabel som mulig for de reisende. Banemontøren skal vurdere sporets tilstand med hensyn til sikker togframføring. Dine oppgaver som banemontør er å bygge, drifte og vedlikeholde jernbanespor. I tillegg må du ha kjennskap til tunneler, fyllinger, broer og drenering.

Etter en fullført utdannelse innen Banefag vil du oppnå fagbrev som Banemontør. Under utdannelsen jobber du som lærling i en lærebedrift. Opplæringskontoret for jernbanesektoren er ansvarlig for opptak og søknadsprosess. 

Hva består kurset av?

Bane NOR Jernbaneskolen står for den teoretiske opplæringen av banemontørlærlinger. Opplæringsløpet inneholder moduler og fysiske samlinger. Praktisk opplæring foregår hos lærebedriften hvor kandidaten er ansatt. 

Ønsker du å utdanne deg som banemontør? Kravene for fagbrev og søknad om læreplass finner du på nettsidene til Opplæringskontoret for jernbanesektoren(├ąpnes i ny fane).

Etterutdanning innen banefag

Etterutdanning innen banefag gjøres hos Bane NOR Jernbaneskolen, og på skolens øvingsannlegg på Hauerseter.  

Repetisjonskurs for banemontører

Nøytralisering av helsveist spor

Logg inn på vår kursportal

Her finner du kurstilbudet og registrering for kursdeltakelse. 

Bane NOR Jernbaneskolen

Adresse

Jernkroken, Østre Aker vei 256, 0976 Oslo