Elever stilte spørsmål om togparkering

– Hvor skal lastebilene kjøre? Hva skjer med naturområdet nord for Barkåker? Helene Skotte (12) og Andrea Linløkken (12) hadde flere spørsmål om det planlagte anlegget for togparkering.

Publisert: 24. januar 2019 klokken 08:17

Oppdatert: 24. januar 2019 klokken 08:27

Onsdag 23. januar møtte Bane NOR de unge representantene fra elevrådet, samt ansatte og foreldre fra både Barkåker skole og barnehage.

– Vi ønsket å informere om planleggingen av anlegget for togparkering, svare på spørsmål og samtidig få nyttige innspill fra skolen og barnehagen, sier planleggingsleder Markus Vetrhus i Bane NOR.

Allerede dagen etter, torsdag 24. januar, holdes det et nytt møte på Barkåker. Da er hele bygda invitert til et par timer med informasjon, samtaler og spørsmål på samfunnshuset klokka 17:30.

– Det er viktig for oss å få innspill fra folk om hvilke steder og verdier som er viktigst i lokalområdet. Derfor håper vi mange sender oss høringsuttalelser, sier Vetrhus.

Alle som ønsker det kan sende inn merknader til Bane NOR. Her kan du lese om hvordan.

I møtet med skolen og barnehagen fikk Bane NOR flere nyttige tilbakemeldinger. Ansatte i barnehagen var blant annet opptatt av å bevare skogholtet rett i nærheten. Det ligger i en overkommelig avstand for små bein, mens turområdet i nord blir litt for langt unna. Fra skolens rektor Øyvind Werrum kom følgende beskjed:

– Det vi ønsker oss er ganske enkelt; anlegget lengst mulig unna, så vi unngår mest mulig trafikk.

Planleggingslederen takket for innspillene og oppfordret både skolen, barnehagen, foreldre og elever til å sende inn skriftlige høringsuttalelser innen fristen 18. februar.

– Elevrådet skal sende inn en uttalelse og det samme vil skolen gjøre, fortalte rektor.


Publisert: 24. januar 2019 klokken 08:17

Oppdatert: 24. januar 2019 klokken 08:27