Nattarbeid og stans i togtrafikken 13.-15. april

Det pågår allerede arbeid til alle døgnets tider i forbindelse med utbyggingen i Drammen, men denne helgen vil det være økt aktivitet fordi vi stanser togtrafikken.

  • Utbyggingsprosjekt
  • Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen
  • Prosjektnyheter
  • Buskerud

Publisert: 9. april 2024 klokken 11:45

Drammen stasjon ved elven. Tidlig morgen.

Foto: Aleksandar Kesonja, Bane NOR

Det blir alternativ transport mellom Asker og Sande/Mjøndalen. Frem til søndag ettermiddag (kl. 16.30) er det også stans i togtrafikken mellom Skøyen og Asker. Da vil det være alternativ transport helt til/fra Oslo S.

Togstansen begynner kl. 04.30 lørdag og avsluttes kl. 02.00 natt til mandag 15. april. 

Neste gang vi stanser togtrafikken på grunn av utbyggingsarbeidet blir Kr.Himmelfarts helgen (inkludert den inneklemte dagen) 9.-13. mai.

Hva skal vi gjøre denne helgen?

Ved stasjonsområdet, bybrua og nedføringen til den nye Drammenstunnelen vil det være arbeid som tilsvarer det vi allerede utfører. I tillegg blir trappen ned til Kiss&Ride fra den midlertidige gangbrua heist ned på lørdag.

Jernbaneteknikk har nå også kommet i gang i dette området. Denne helgen kommer langskinnetoget til Drammen og leverer skinner som skal brukes til å bygge nye spor. Det blir bygging av spor på den østre delen av stasjonen. 

På Grønland blir det heising av master og åk.  

Ved Ryddinggangenundergangen skal vi gjøre noen forberedende arbeider til arbeidene som skal gjøres der når vi stanser togtrafikken i mai.

På Sundland og på Vestfoldbanen mellom Kobbervik og Holm vil det foregå arbeid med kontaktledningsanlegget

Hvorfor stanser vi trafikken?

Ved arbeid på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av praktiske grunner og hensyn til sikkerheten, nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken. Et omfattende prosjekt som dette, lar seg dessverre ikke gjennomføre uten konsekvenser for togtrafikken og naboer.

Hvorfor må vi jobbe om natten?

Å stanse togtrafikken medfører store ulemper for de reisende. Når vi først stanser trafikken, er det derfor viktig å utnytte mulighetene det gir på en best mulig måte.

Konsekvenser for reisende

Når vi stanser togtrafikken betyr det buss for tog. Beregn derfor god tid når du skal reise på den stengte strekningen. For oppdatert informasjon om din reise, avgangstider og hvordan du skal komme deg frem: se nettsidene eller reiseplanleggerne til Entur, Vy, Go-Ahead og Flytoget. For sanntidsinformasjon om din avgang, se også Bane NORs app NÅ.

Kontakt oss

Mer informasjon

Har du spørsmål om arbeidet kan du sende e-post eller kontakte oss på telefon. Telefonen er betjent hverdager klokka 9-15. 

Bane NORs kundesenter har åpent utover dette og kan kontaktes på e-post kundesenter@banenor.no eller telefon 477 70 098.

Kundesenterets åpningstider er:
08:00-19:00 (mandag-fredag)
09.00-15.00 (lørdag/søndag/helligdager)

Ved akutte hendelser som ikke kan vente til neste dag, kan vi nås på vår beredskapstelefon: 907 46 219

Her jobber vi i Drammen nå

I det store utbyggingsprosjektet i Drammen er det nå aktivitet sju dager i uken, noen steder også om natten. Under kan du lese om noe av det som er planlagt i nærmeste fremtid. Planene blir ofte justert og endret underveis, og det er dessverre ikke alle endringer som blir fanget opp her.


Publisert: 9. april 2024 klokken 11:45