Stenger heisen i tre dager

Siden heisen ved den midlertidige gangbrua ble satt i drift for halvannet år siden, har den måttet tåle mye juling. Nå er det derfor nødvendig å skifte ut dørene. Heisen vil være ute av drift mens dette arbeidet pågår.

  • Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen
  • Prosjektnyheter
  • Utbyggingsprosjekt
  • Viken
  • Vestfoldbanen

Publisert: 20. november 2023 klokken 15:19

Personkledd i gult vernetøy og blå hjelm. I bakgrunnen synes en jernbanemast.

Det kan være lurt å planlegge ekstra tid, eller velge en annen rute, forteller prosjektleder Eirik Korsnes. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Heisen blir satt ut av drift onsdag 22. november klokka 09.30 og skal etter planen åpne igjen i løpet av fredag 24. november. Mens heisen er ute av drift vil det kjøre drosje i skytteltrafikk mellom Strømsø og Bragernes i tidsrommet 06.00-23.00 for de som er avhengig av å bruke heisen.

Uhell og uforsiktig bruk

En del av de mindre feilene på heisen skyldes hærverk, og det er nå installert overvåkningskamera inne i heisen. De mest alvorlige tilfellene av driftsstans skyldes at heisdørene blir utsatt for harde støt.

– Personer som har hatt litt for høy fart inn i heisen har ved noen anledninger stanset brått i møte med dørene på motsatt side og skjøvet dem ut av stilling, sier prosjektleder Eirik Korsnes.

Når dørene kommer ut av stilling, kan det føre til at heisen stopper på vei opp eller ned. Da må en heisreparatør komme til stedet for å få heisen i gang igjen.

Må skiftes ut

– Det er en grense for hvor mange ganger dørene kan repareres før de blir ubrukelige, og den grensen nærmer vi oss nå, sier Korsnes.

Derfor skal dørene nå byttes ut med nye. Mens dette pågår, må heisen settes ut av drift.

– Vi beklager ulempene det medfører, men det er dessverre ikke noen vei utenom. Vi setter opp drosjetransport på dagtid og kveld, for de som er avhengig av heisen. Det vil nok bli noe ventetid. Så det kan være lurt å planlegge ekstra tid, eller velge en annen rute.

Kan ikke vente

Fordi dørene er reparert så mange ganger, haster det med å få byttet dem ut. De nye dørene ble bestilt tidligere i høst, og nå som de er levert må de installeres jo før jo heller.

– Det har latt seg gjøre å fikse dørene hver gang hittil, men hver gang vi reparerer dem øker risikoen øker for at neste driftsstans blir mer alvorlig, sier Korsnes.

Vis omtanke!

Etter at de nye heisdørene er kommet på plass maner prosjektlederen brukere av heisen til å behandle den pent, og å vise omtanke for andre som skal bruke heisen.

– Denne heisen skal være i bruk en god stund til, og det er mange som er avhengige av den for å komme seg opp og ned fra gangbrua. Vi skal gjøre vårt beste for å holde heisen i drift, men vi er avhengige av at den ikke blir utsatt for unødvendig røff behandling.


Publisert: 20. november 2023 klokken 15:19