Første stålbjelke løftet på plass

Mandag 18. september ble den første av to 29 meter lange stålbjelker montert på stålsøylene til den nye bybrua vi bygger sammen med Drammen kommune.

  • Utbyggingsprosjekt
  • Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen
  • Prosjektnyheter

Publisert: 18. september 2023 klokken 17:35

Kran løfter stålbjelke på plass.

Det var mange anleggsarbeidere i sving for å sikre at den rundt 35 tonn tunge stålbjelken havnet på rett plass. Foto: Tormod Ugelstad, Bane NOR

Stålbjelkene ble levert natten før til Bane NORs anleggsområde ved Drammen stasjon. Etter at bjelkene var kommet til stedet, gjorde entreprenøren grundige målinger for å sikre at de skulle passe som forventet oppå stålsøylene som er bygget.

Mandag ettermiddag var det klart for å løfte den første bjelken på plass, og da målingene først var gjort – gikk plasseringen som en lek.

Støping i november

Tirsdag 19. september løftes bjelke nummer to på plass. Så venter forskalings- og armeringsarbeid, før jobben med å støpe brua starter i november.

Bane NOR bygger den delen av den nye bybrua som strekker seg over sporområdet. Drammen kommune bygger resten, og vil med tid og stunder koble sammen brukonstruksjonen med bjelkene vi nå løfter på plass.

Klart i 2025

Hele brua skal etter planen være klar til bruk høsten 2025. Samme høst åpner vi det nye dobbeltsporet til Kobbervikdalen og ny oppgradert Drammen stasjon med seks nye spor.


Publisert: 18. september 2023 klokken 17:35