Vibeke Røise Warholm blir ny konserndirektør for Strategi og bærekraft i Bane NOR

Warholm kommer fra stillingen som direktør for styring og utvikling i Husbanken. Hun tiltrer stillingen i september.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 17. juni 2024 klokken 14:11

Bilde av Vibeke Røise Warholm

Vibeke Røise Warholm, ny konserndirektør for strategi og bærekraft. Foto: Hanne Cathrin Olsen, MAKEGraphics

Vibeke Røise Warholm (42) har takket ja til jobben som konserndirektør for Strategi og bærekraft i Bane NOR. Hun kommer fra stillingen som direktør for styring og utvikling i Husbanken, en jobb hun har hatt siden 2018.

- Stillingen som leder for strategi og bærekraft i Bane NOR fremstår som svært spennende innenfor et viktig samfunnsoppdrag. Det å kunne få muligheten til å være med å videreutvikle områdene sammen med mine nye kollegaer ser jeg frem til, sier Vibeke Røise Warholm.

Utover jobben i Husbanken, der Warholm også fungerte som direktør for kunnskap i en lengre periode og som administrerende direktør i fire måneder i fjor, har hun flere års erfaring fra både privat og offentlig sektor bak seg.

- Det er en glede å ønske Vibeke velkommen som konserndirektør for Strategi og bærekraft i Bane NOR. Med hennes omfattende bakgrunn fra offentlig og privat sektor, er jeg sikker på at hun vil tilføre Bane NOR viktig kompetanse, sier Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i Bane NOR.

Warholm har solid erfaring innen strategi, økonomi- og virksomhetsstyring, både som konsulent i PwC og som leder fra Politidirektoratet. I årene fra 2015 til 2018 var hun seksjonsleder for porteføljestyring i direktoratet, som er en del av avdelingen for strategi, økonomi og virksomhetsstyring.

- Vibeke har en kombinasjon av faglig bakgrunn, ledererfaring og personlige egenskaper som vil bidra til at hun kan ta et bredt ansvar i Bane NORs toppledelse og være med å utvikle vår organisasjon. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne, sier Eriksen.

Vibeke Røise Warholm tiltrer stillingen i starten av september. Fram til da fungerer Bane NORs juridiske direktør Gunhild Hernes Synnestvedt, i rollen som konserndirektør for Strategi og bærekraft.

Les også: Tonje W. Frislid og Gunhild H. Synnestvedt blir nye konserndirektører i Bane NOR.


Skrevet av

  • Nina Aasmundsen

Publisert: 17. juni 2024 klokken 14:11