Fem ting å huske på når det er buss for tog

Tradisjonen tro er sommeren tidspunktet for lengre arbeidsøkter på vei og bane. Nederst i saken ser du hvilke strekninger som er stengt når.

Fem ting å huske på når det er buss for tog.jpg

Sommeren er tiden for å få gjort unna mye vedlikehold når mange har fri, og færre pendler til studier eller jobb. Samtidig gjøres den splitter nye Follobanen klar til åpning i desember.

Gjør jernbanen klar for fornying og fest

For oss betyr ferietid intensiv jobbing i Oslo og Ski, før åpning av den splitter nye Follobanen i desember. Også nord og vest for byen går sommeren med til fornying og vedlikehold.

Beregn god tid

Skal du reise på Østlandet i sommer bør du planlegge turen og sette av ekstra tid. Vy, Go-Ahead, SJ Norge og Flytoget sørger for alternativ transport på de strekningene som rustes opp av Bane NOR. På noen strekninger ber Vy passasjerer om å bruke Ruters tilbud.

– Buss kan bruke lenger tid enn toget og ha andre avgangs- og ankomsttider. Det kan også ta deg ekstra tid å finne bussholdeplassen og å bytte mellom buss og tog. Beregn derfor god tid, råder Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Han minner om at togene vil kjøre med noe redusert hastighet de første dagene etter at arbeidene i sporet er avsluttet. Det er av sikkerhetsmessige årsaker.

- Og det er ikke en god løsning om alle setter seg i bilen. Når mange busser skal erstatte togene, blir det mer trafikk ved de største togstasjonene og på veiene, understreker Hansen.

I år er det mange festivaler, konserter og Norway Cup som kan gjøre at det blir ekstra mye folk som skal reise på en gang.

Fem ting du må huske når du skal reise i sommer:

  1. Planlegg reisen din hos Entur, Ruter, Vy, Go-Ahead, SJ Norge eller Flytoget
  2. Stoppested, avgangs- og ankomsttider kan være annerledes
  3. Reisen kan ta lengre tid med buss og det tar tid å bytte mellom buss og tog
  4. Ta med en flaske vann om været er fint
  5. Kjøp billett før du går om bord

På Oslo S har alle busser avgang fra spor 19 og ankomst på grusplassen i Tollbugata, mellom Børsen og Operaen.

– Vi skal skilte godt – se etter de gule skiltene. Togselskapene har kundeveiledere på plass på de store stasjonene for å bistå de reisende, sier Victor Hansen.

Her er det stengt i sommer:

Oslo S stengt:
Det er arbeider på Oslo S følgende helger: 25. - 26. juni, 16. - 17. juli, 23. - 24. juli og 30. - 31. juli. Den siste helgen i juli er Oslo S helt stengt i 10 timer og togene snur på Skøyen, Grefsen, Bryn og Lillestrøm. De andre helgene vil arbeidene kun medføre sporendringer på Oslo S.

Østover fra Oslo:
Oslo S – Rygge og Oslo S - Mysen/Rakkestad stengt fra 25. juni til og med 7. august. 

Vestover fra Oslo:
Sandvika-Asker (kun lokaltog L1) stengt fra 2. juli til og med 31. juli.
Asker – Spikkestad/Gulskogen/Sande stengt i perioden 2. juli til og med 31. juli.

Nordover fra Oslo:
Oslo S - Gjøvik stengt fra 17. juni til og med 19. juni.
Oslo S - Roa stengt 20. juni til og med 22. juni.

Gardermoen – Lillehammer stengt fra 9. august til og med 4. september. Rørosbanen fra Hamar til Støren går som normalt i perioden, bortsett fra helgen 3.-4. september hvor det er stengt Hamar - Løten.