Nyhetsarkiv

 • Ekstra pleie av gammel sliter: Bergensbanen stenges 19.-25. april

  Bergensbanen vedlikeholdes året rundt. Nå får den 112 år gamle strekningen litt ekstra omsorg og pleie. Det skal jobbes i sporet fra Bergen i vest til Ål i øst. Målet er færre forsinkelser og økt komfort. Senere på året blir det flere slike intensive arbeidsøkter.

 • Dovrebanen fyller snart 100 år

  Høsten 2021 er det 100 år siden Dovrebanen offisielt ble åpnet. Dette skal markeres med et jubileumsarrangement fredag 17. og lørdag 18. september 2021.

 • Stor arbeidsøkt langs Dovrebanen

  I fire døgn fra og med lørdag 17. april stanser togtrafikken på strekningene Oslo lufthavn-Lillehammer på Gardermobanen/Dovrebanen og Hamar-Løten på Rørosbanen mens det jobbes på og ved sporene.

 • Ranheim tilbake på Trønderbanens kart

  Klokken 05:15 tirsdag 6. april 2021 ble det skrevet jernbanehistorie i Trøndelag. Etter 36 år gjenåpnet Ranheim stasjon for av- og påstigning av lokaltogene på Trønderbanen.

 • Arbeidspåske under pandemien: 400 rustet opp jernbanen

  Mens store deler av samfunnet var påske- og koronastengt, jobbet over 400 personer på spreng for å fornye jernbanen. Arbeidet gikk på skinner, og det kommer passasjerene til gode.

 • Sparer trønderske veier for 1300 trailere i året

  Det startet med en bærekraftig idé, et godt samarbeid og en skikkelig dugnad mellom Bane NOR, Norske Skog og CargoNet. Resultat: flytting av 30 000 kubikk med tømmer fra vei til bane.

 • Høysesong for farlig kryssing av jernbanen

  En familie krysser sporet rett foran et tog i 100 km/t. En pulk blir påkjørt og knust. En togfører tror han har kjørt ned to skiløpere. Vi advarer mot ulovlig kryssing av jernbanen.

 • NTP 2022-2033: Mer til vedlikehold og større handlingsrom

  Regjeringen foreslår å styrke vedlikeholdet på jernbanen, videre satsing på prosjektene som er under utbygging, og å gi Bane NOR større handlingsrom.

 • Inspiserte jernbanebru med drone fra hjemmekontoret

  Med direktesendt dronevideo og brueksperter på Teams ble tilstanden på Hølendalen jernbanebru for første gang undersøkt hjemmefra. – Det fungerte overraskende godt!

  Med direktesendt dronevideo og brueksperter på Teams ble tilstanden på Hølendalen jernbanebru for første gang undersøkt hjemmefra. – Det fungerte overraskende godt!
 • Grønnere jernbane i Trøndelag

  ABB Power Grids Norway AS har sikret seg kontrakten med Bane NOR om å bygge Hell omformerstasjon, som skal forsyne jernbanenettet i Trøndelag med strøm. Dette er et viktig bidrag til overgangen fra dieseldrevne tog til elektrisk jernbane i landsdelen.