Nyhetsarkiv

 • Tidenes bevilgning til Vestfoldbanen

  Sent torsdag 20. juni kom gladmeldingen, da vedtok Stortinget at det bevilges penger til to store utbyggingsprosjekter i Vestfold.

  Sent torsdag 20. juni vedtok Stortinget at det bevilges penger til to store utbyggingsprosjekter i Vestfold, noe som vil doble kapasiteten mellom Oslo og Tønsberg i 2024.
 • – En historisk dag for Sandefjord

  Et enstemmig Sandefjord kommunestyre vedtok Bane NORs anbefalte jernbanekorridor. Dermed blir det nye togstasjoner i Stokke sentrum, ved Torp Lufthavn og Sandefjord videregående skole.

 • Rallarvegen er snart klar for syklistar

  No smeltar snøen fort på Rallarvegen langs Bergensbanen. Frå slutten av juni kan du sykle fleire etappar av den populære vegen.

 • SJ vant Trafikkpakke Nord

  Jernbanedirektoratet offentliggjorde 17. juni at trafikkavtalen for togtilbudet på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen skal tildeles SJ Norge.

 • Stor Bane NOR-kontrakt gikk til NJD

  Norsk Jernbanedrift AS (NJD) og Bane NOR har inngått kontrakt på sporfornyelse i forbindelse med prosjekt Rehabilitering Lieråsen tunnel. Til sammen har kontrakten en verdi på nesten 250 millioner kroner.

 • Tungvektere fra hele verden treffes i Narvik

  Denne uken er fagfolk som driver med den aller tyngste godstrafikken samlet til verdenskonferanse i Narvik. Nærmere 500 personer fra 29 land deltar på det som trolig er tidenes største jernbanekonferanse på norsk jord.

 • Bane NOR gir kunst til folket

  Siden oppstarten som Nordens utstilling for samtidskunst i 1998 har Momentum i Moss seilet opp som en av de største utstillingene for samtidskunst i Norden. I årets biennale spiller spuntveggen i Moss en hovedrolle!

 • Jernbane i fremtiden gir kunnskap om fortiden

  Arkeologer undersøker nå traseen til Nykirke-Barkåker prosjektet. Nylig fikk klasse 6A ved Lysheim skole lov til å prøve seg som arkeologer på Løvås. Stor stas!

 • Pinsejobbing på flere baner

  Pinse betyr langfri for de fleste, men også denne helgen er mange i Bane NOR på jobb for å vedlikeholde og modernisere det norske jernbanenettet. Spesielt hektisk blir det på Gjøvikbanen, men det jobbes også på deler av Vestfoldbanen, Gardermobanen og Dovrebanen.

 • Punktlige lokaltog rundt Oslo, men svak mai for Intercity-togene

  Det var god punktlighet i mai utenfor rushtid, for lokaltogene mellom Oslo S og Dal, Drammen, Spikkestad, Ski, Rakkestad og Moss, samt godstogene. Dessverre gikk det ikke like bra med InterCity-togene og rushtidstogene.