Nyheter

 • Utsatt åpning av Østfoldbanen

  Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner dessverre ikke for togtrafikk som planlagt mandag 10. august. Det blir satt opp alternativ transport i uken som kommer, og det vil bli kjørt tog på andre deler av strekningen.

 • Bane NOR vedlikeholder Jærbanen 10.-13. august

  Flomsikring og utbedring av sporet er blant oppgavene som skal gjøres på Jærbanen til uka. Bane NOR utfører planlagt vedlikehold mellom Egersund og Nærbø, og Go-Ahead tilbyr alternativ transport for de reisende.

  Arbeid på jernbanesporet.
 • Bettina Sandvin ansatt som prosjektdirektør i Bane NOR Utbygging

  Sandvin skal lede Utbygging Øst, og får dermed ansvaret for utbyggingsprosjekter i Oslo, på Østfoldbanen, Kongsvingerbanen og strekningen Kongsvinger-Elverum. Hun starter arbeidet i oktober.

  Bettina Sandvin er ansatt som ny prosjektdirektør i Bane NOR Utbygging. Hun skal lede Utbygging Øst, og får dermed ansvaret for flere store utbyggingsprosjekter.
 • Full fart på nye spor mellom Drammen og Asker

  Mandag morgen 3. august går togene mellom Drammen og Asker på splitter nye spor etter omfattende arbeid i sommer.

 • Eventyrlig passasjervekst på jernbanen

  I fjor reiste rekordmange 80 millioner med tog i Norge. Gjøvikbanen, Jærbanen og Vestfoldbanen er blant banene med størst vekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

  I fjor reiste rekordmange 80 millioner med tog i Norge. Gjøvikbanen, Jærbanen og Vestfoldbanen er blant banene med størst vekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
 • Togene går igjen mellom Arna og Bergen

  Signalfeilen som førte til innstilte lokaltog ble utbedret tirsdag kveld. Strekningen er nå åpen for ordinær trafikk.

  Arna stasjon. (Foto: Terje Borud)
 • Jernbanebru i Drammen får ny stil

  Brua over Strømsøløpet i Drammen går fra tagget og rustflekket grønn til nymalt lysegrå i sommer. Den nye fargen er mer slitesterk enn den gamle.

 • Bane NOR og Statsbygg samarbeider om BIM

  - Statsbygg har gjort en fantastisk jobb med sin database SIMBA de siste årene, og vi ser med stor glede fram til videre samarbeid, sier Kristin Lysebo, fagansvarlig BIM i Bane NOR.

  Utbyggingsdirektør i Bane NOR, Stine Undrum
 • Full fremdrift på IC til Hamar

  Etter at prosjektet Kleverud-Sørli-Åkersvika på Dovrebanen fikk bevilget nye midler i revidert statsbudsjett har arbeidet med kontraktene på prosjektet hatt høyeste prioritet.

 • Fulgte drømmen inn i fjellet

  Her er historien om jenta fra byen mellom de syv fjell, som fascinert av norsk natur og fjell til slutt havnet opp med en jobb inne i tunnelen som nå bygges på Østlandet - nærmere bestemt Drammenstunnelen.

  Som lita jente telte hun 39 tunneler på vei til hytta. Kanskje var det da drømmen om å bygge tunnel oppstod? Les om Marie Rekve, som fascinert av norsk natur og fjell til slutt havnet opp med en jobb inne i Drammenstunnelen!