Nyheter

 • Travle helgeøkter på flere banestrekninger

  Helga 22-23. september skal det i regi av Bane NOR gjøres viktige jobber høyt og lavt på hele Nordlandsbanen, Meråkerbanen og Østfoldbanen, samt deler av Dovrebanen og Hovedbanen.

 • Første tog i NATO-øvelsen til Norge 13. september

  I sene ettermiddagstimer, ved fire-fem tiden torsdag, kom første grensekryssende tog i forbindelse med NATO-øvelsen «Trident Juncture» til Elverum stasjon. Det var det første av flere hundre tog som vil benytte jernbanens infrastruktur under den store øvelsen.

 • Tettpakket arbeidshelg på Gjøvikbanen

  Modernisering og vedlikehold av det norske jernbanenettet har høy prioritet. Førstkommende helg er det omfattende arbeider på gang langs Gjøvikbanen, samt en kort økt på Gardermobanen.

 • Vestfoldbanen stengt fra Drammen til Skien 16-23. september

  Vestfoldbanen mellom Skien og Sandefjord er for tiden stengt på grunn av sluttarbeidene med nytt dobbeltspor mellom Farriseidet og Porsgrunn, som åpner 24. september. Den siste uka stenges Vestfoldbanen helt til Drammen, slik at Bane NOR kan gjøre annet viktig arbeid.

 • Dobbelt gjennomslag for Follobanen

  Kortere reisetid og økt kapasitet for togreisende på Østfoldbanen kom et stort steg nærmere i dag da to store tunnelboremaskiner hadde gjennomslag i Oslo. Follobanen vil gi en reisetid med tog på 11 minutter fra Ski til Oslo. Dette er en halvering av dagens reisetid.

 • Vinterhelter får sommerpussen

  Side om side i verkstedhallen på Voss står Bergensbanens to snøfresere med alle luker på vidt gap. Det er tid for pleie og omsorg før en ny vinter.

 • Forlik mellom Bane NOR, Statens vegvesen og Veidekke Hochtief

  Bane NOR, Statens vegvesen og Veidekke Hochtief har inngått forlik i tvisten om sluttoppgjøret for kontrakten om bygging av ny E6 og nytt dobbeltspor for Fellesprosjektet parsell 2 mellom Brøhaug i Akershus og Strandlykkja i Hedmark.

 • Fem tilbydere skal konkurrere om grunnentreprise for Sandbukta-Moss-Såstad

  Det er nå klart at Bane NOR har prekvalifisert fem tilbydere for totalentreprisen vedrørende grunnarbeider for strekningen Sandbukta-Moss-Såstad (totalentreprise underbygning SMS 2A).

 • Snoren klippet for nytt sentrallager

  Bane NORs nye sentrallager på Gardermoen ble onsdag 5. september høytidelig åpnet av konserndirektør Vibeke Aarnes: – Det nye lageret markerer et skifte for oss, og nå skal vi bli riktig gode på lager og logistikk.

 • Stor jobb med utbedring av sporene i Drammen

  Strekningen Drammen-Brakerøya ble gjenåpnet for normal trafikk fredag 7. september, etter at banen ble stengt onsdag på grunn av tilløp til utglidning under sporene.