Nyheter

 • Snøras på Bergensbanen

  Bergensbanen er stengt over fjellet etter at det gikk et snøras mellom Myrdal og Hallingskeid mandag 17. februar.

  Snøraset traff et eldre snøoverbygg. Foto: Spordrift
 • Bane NOR utbedrer Jærbanen 24.-27. februar

  I vinterferien skal Bane NOR vedlikeholde jernbanen mellom Egersund og Nærbø. Strekningen blir stengt for vanlig trafikk mandag til torsdag klokka 12.00 til 17.20. Go-Ahead tilbyr alternativ transport for de reisende.

 • Vannet stoppet togene i Drammen og Halden

  Mandag 17. februar gjorde høy vannstand som følge av vind og springflo av at togtrafikken gjennom Drammen og Halden stasjoner måtte stanses. Begge stasjonene er nå gjenåpnet.

 • Satellitter forteller hvor sporet skal ligge

  Bane NOR skal gå over til å bruke satellitter for å kontrollere at jernbanesporene ligger der de skal. At sporene ligger riktig, er viktig for å unngå blant annet avsporing. Metoden vil spare Bane NOR for godt over 100 millioner kroner.

 • Bratsbergbanen runder 100

  Den 9. februar er det 100 år siden kong Haakon åpnet banen fra Notodden til Skien. Jubileet blir markert med gratis togtur, bokutgivelse og rallarmusikk.

 • Hareide tok første spadetak i Vestfold

  Fredag 31. januar markerte Bane NOR oppstarten av anleggsarbeidene på InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker. Samferdselsminister, Knut Arild Hareide (Krf), tok første spadetak og var full av lovord om prosjektet.

 • Corona-viruset: Gode vaner forebygger smitte

  Per i dag er det ikke rapportert tilfeller av Corona-viruset i Norge, men Helsedirektoratet har oppfordret oss i Bane NOR til å formidle informasjon til de reisende.

 • Notodden får elektrisk jernbane til sentrum

  Bane NOR skal elektrifisere 830 meter jernbanespor fra Notodden stasjon til kollektivterminalen i byen. Prosjektet er et samarbeid med Vestfold og Telemark fylkeskommune.

  Dronefoto: Bane NOR
 • Første steg mot fremtidens trafikkstyring

  23. januar 2020 ble trafikkstyringssentralen Sør-Vest i Bergen formelt åpnet av statssekretær Anders B. Werp i Samferdselsdepartementet. – En historisk dag for jernbanen, og starten på noe større, sier konserndirektør Bjørn Kristiansen.

 • Spanske tog skal spare strøm med norsk teknologi

  Spania har valgt å ta i bruk strømsparingsteknologi fra Bane NOR for sine tog. Dette kan potensielt kutte 30 prosent av energiforbruket til togene. Hvis alle europeiske land følger etter, kan det spares strøm tilsvarende forbruket til 35 millioner husholdninger.