Åpner for tog mellom Ringebu og Dombås

Fra og med mandag 30. oktober går togene mellom Ringebu og Dombås igjen, og det blir da kun buss mellom Lillehammer og Ringebu.

  • Ekstremværet Hans
  • Prosjektnyheter
  • Gjenoppbygging av Randklev bru

Publisert: 20. oktober 2023 klokken 08:13

Passasjertog passerer Dovreplatået

Passasjertog passerer Dovreplatået Foto: Arne Vidar Hesjedal

Det gikk flere mindre jordras i etterkant av ekstremværet «Hans» på Dovrebanen. Bane NOR har jobbet med å utbedre skadene så togene kan kjøres også mellom Dombås og Ringebu, og den 30. oktober åpner denne strekningen av Dovrebanen for togtrafikk for SJ Norge sine tog. 

- Vi er veldig glade for at vi fra 30. oktober kan kjøre tog mellom Ringebu og Trondheim. Det er viktig for kundene våre og for oss, sier Informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng.

 - Bussturen mellom Dombås og Lillehammer i dag tar opp mot 2, 5 timer, mellom Ringebu og Lillehammer vil det ta bare 1 time, sier Lyng videre. Kundene våre ønsker å reise med tog, ikke buss, så dette er gode nyheter for kundene våre på Dovrebanen, avslutter hun.

Fra og med mandag 30. oktober blir det noen justeringer av togtidene på Dovrebanen, SJ Norge oppfordrer derfor alle til å sjekke togtider på Enturs app(├ąpnes i ny fane) eller på entur.no(├ąpnes i ny fane).

Vy sine avganger mellom Lillehammer og Dombås vil fremdeles kjøres med buss. Sjekk vy.no eller Vys reiseplanlegger for informasjon om ditt tog.

Jobber for enda kortere bussreise

Bane NOR jobber på spreng med å reetablere bruforbindelsen ved Ringebu slik at vi kan kjøre tog sammenhengende på Dovrebanen igjen så raskt som mulig, til beste for både godstrafikken og passasjerene. I påvente av dette jobber vi også med å gjenåpne Fåvang stasjon for å gjøre strekningen med buss for tog så kort som mulig.

 - Når strekningen mellom Ringebu og Dombås nå har åpnet så blir det en kortere strekning med buss for tog på Dovrebanen, og det er gode nyheter for togpassasjerene. Nå jobber vi videre for å korte ned bussreisen enda mer ved at Fåvang stasjon gjenåpner i midten av desember, sier konserndirektør Henning Scheel i Bane NOR.

 


Publisert: 20. oktober 2023 klokken 08:13