Ny prosjektsjef for jernbaneutbyggingen i Moss

Eirik Harding Hansen blir ny prosjektsjef for Sandbukta-Moss-Såstad. Han skal etter planen være på plass til sommeren. 

Publisert: 16. februar 2021 klokken 12:47

 

Bane NORs utbygging i Moss er en oppgave Eirik Harding Hansen ikke klarte å si nei til. Den påtroppende sjefen vet hva han går til, og sier han gleder seg til å ta fatt på den store og viktige jobben.

– Jeg får lov til å lede et svært kompetent prosjektteam. Sammen med entreprenøren MossIA skal vi løse de store utfordringene prosjektet og byen står i. Vi skal jobbe fram gode og trygge løsninger for våre naboer, for entreprenørens ansatte og for jernbanen, sier Hansen. 

Ønskes velkommen til byen

Prosjektdirektør Bettina Sandvin i Bane NOR er strålende fornøyd med ansettelsen.

– Vi ønsker Eirik velkommen til nye utfordringer i Moss. Det er en veldig krevende og spennende stilling, som jeg er veldig glad for at Eirik takket ja til, sier Sandvin.

Når Eirik Harding Hansen er på plass i Moss, gjøres det flere endringer i Bane NOR. Birger Steffensen har fungert som prosjektsjef siden september 2020. Han går tilbake til stillingen som assisterende utbyggingsdirektør. Espen Almlid har fungert som assisterende utbyggingsdirektør. På samme tidspunkt gjenopptar han stillingen som økonomidirektør i Virksomhetsstyring. 

Har viktig erfaring fra utbygging i Drammen

Eirik Harding Hansen er utdannet jurist og begynte i Bane NOR i 2017, som leder for kontrakt og anskaffelse for utbyggingsprosjektet i Drammen. Fra mars 2019 ble ansvarsområdet utvidet til assisterende prosjektsjef, for det svært komplekse prosjektet Drammen-Kobbervikdalen.

Hansen har også omfattende erfaring fra blant annet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Bufetat, Oslo kommune og Gassnova SF, hvor han i en periode var leder og styreleder for Teknologisenter Mongstad (TCM).

– Jeg er veldig fornøyd med at vi fant den nye prosjektsjefen internt i Bane NOR. Det betyr at Moss får verdifull erfaring fra utbyggingen i Drammen på kjøpet, sier Sandvin.


Publisert: 16. februar 2021 klokken 12:47