Mange kom på åpen dag

Søndag 24. oktober var det åpen dag på prosjekt Nykirke-Barkåker. - Det må ha vært 5-600 mennesker innom, tror kommunikasjonsrådgiver Tormod Ugelstad som ønsket besøkende velkommen og informerte.

Publisert: 24. oktober 2021 klokken 18:09

Oppdatert: 10. desember 2021 klokken 13:22

SVARTE PÅ SPØRSMÅL: Prosjektledelsen i Bane NOR stilte opp for dem som hadde noe de lurte på. Fra venstre: Jan Gram, Prosjektsjef Anders Dahl Johansen, John-Are Lærum og Else-Berit Krogsund.
-Jeg er født og oppvokst tett på jernbanen, og synes det er spennende å se hva som skjer i nordre Vestfold, sier Krogsund som hadde tatt turen fra Holmestrand. Jan Gram fra Horten kjører forbi anleggsområdet hver dag, og han ville benytte sjansen til å se «bak gjerdet».

Alle foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR

Da dagen startet med regn og vind, må det innrømmes at det var bekymring å spore på prosjektet, men nordmenn lar seg heldigvis ikke skremme av ruskevær. Det var et jevnt sig av folk i alle aldre, mange hadde fulgt oppfordringen og kom syklende.
 - Det er veldig bra at de besøkende fordelte jeg jevnt utover dagen, dermed ble det lite ventetid for å få pølser eller klarte opp i anleggsmaskinene, smiler Ugelstad.
Et par hundre mennesker tok også turen innom møterommet for å ta en prat med prosjektledelsen.
Etter klokken 14 stilnet strømmen av folk.
-Det virket som om folk var fornøyde, avslutter Ugelstad.

Dette var den første åpne dagen på prosjektet. Vi skal gå gjennom hvordan ting fungerte, slik at vi kan lage et enda bedre arrangement neste år.

LOKALE KREFTER: Ungdommer fra Borre idrettslag var leid inn for å hjelpe til med serveringen. Fra venstre: Celine Staff, Andrea Marlene Hansen, Hennie Bergmann og Malin Persen.

 

SÅRE FORNØYD: Når man er tre år og får pølser og store maskiner på en gang,- ja da er det lett å være blid som en sol!

ALDER INGEN HINDRING: Einar Apenes har rundet 90 år, men lot ikke det hindre seg i å komme på åpen dag. -Jeg bor ikke langt unna og hører at det smeller, men det er ikke noe problem. Jeg er født og oppvokst her, og er jo interessert i hvordan det blir, sier Apenes, som ble kjørt rundt på anlegget av Bane NOR så han skulle få se alt.

TIDLIG KRØKES: Tre måneder gammel og sønn av en som jobber på anlegget. Han sov søtt på mammas mage.

Markus Tarasovs (4 år) syntes det var stor stas å få lov å klatre opp i førersetet på de store maskinene. Mamma´n ser ikke bort i fra at det blir en runde til på åpen dag med to-åringen som hadde gleda seg fælt – men som måtte ha en lur først - i bilen med pappaen sin.

IMPONERENDE: Boreriggen var kanskje det som imponerte aller mest. Det å få komme opp i den, var stas – ikke bare for de små.

 

Publisert: 24. oktober 2021 klokken 18:09

Oppdatert: 10. desember 2021 klokken 13:22