Løven, minigraveren og festivalen

Når jernbanebyen Drammen arrangerer folkefest, så er det umulig å holde Løven Lukas unna. Han simpelthen elsker fester, særlig hvis han får anledning til å lære deltagerne litt om sikkerhet og jernbane. Han sier ikke nei takk til en god klem heller, og det manglet det ikke på i helgen.

Publisert: 27. august 2019 klokken 14:52

Oppdatert: 27. august 2019 klokken 14:58

24 og 25. august ble Elvefestivalen arrangert i Drammen. På det største arrangementet i byen gjennom året, preges Byparken av aktiviteter for barn og stands fra mange forskjellige organisasjoner. Bane NOR var tradisjonen tro til stede for å møte barna. Siden vi snart setter i gang med hovedarbeidene i prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen, er Elvefestivalen et godt sted å møte befolkningen i Drammen på.

- Elvefestivalen er en stor begivenhet i Drammen, sier kommunikasjonsrådgiver Esben Svendsen.
- Det er en flott mulighet for oss til å møte barn og skape litt moro, samtidig som de lærer om sikkerhet ved jernbane. Vi får jo møtt foreldrene deres også, så vi får informert om arbeidene våre. Jeg tenker på dette som en veldig god måte å minne folk i Drammen om at store arbeider er på gang.

Det var populært å prøve seg som gravemaskinfører - særlig når man fikk "jobbeklær" og hjelm.

Grabb og hornmusikk

Det må sies at det kanskje ikke var informasjon til voksne som fikk mest oppmerksomhet på Bane NORs stand. Briotog, tegnebord, ballonger og gravemaskin var veldig populært for de mange barna som møtte opp.

- Årets nyvinning var en gravemaskin som Isachsen Anlegg AS var så vennlig å låne oss, sier Svendsen.
- Isachsen jobber på dobbeltsporprosjektet, og er jo en lokal bedrift, så det passet godt. Det var også tydelig at de ikke kommer til å ha problemer med rekrutteringen i fremtiden. Det var kø for å komme opp i graveren hele lørdagen og søndagen, og foreldrene til fremtidens anleggsfolk fikk tatt bilder av dem, der de satt i fint, nytt arbeidstøy (eller refleksvest, som noen også kaller det).

I tillegg til dette stilte Jernbanens Musikkorps Drammen opp for å være til stede på stand, og for å sparke i gang lørdagen med en flott konsert lørdag formiddag.

Jernbanemusikken spilte lørdag formiddag - og jammen kom ikke Tøffetoget forbi også.

Sol og lutter glede

Værgudene var med oss, og det var nydelig sommervær hele helgen. Det ble nesten for varmt, så Løven Lukas måtte ta hyppige pauser for å kompensere for væsketapet. Men når han var på plass var det til jubel fra barna. De tøffeste stormet bort for å gi ham en god klem, mens andre klarte seg med en liten high five på trygg avstand. Moro var det nok uansett.

- For oss i Bane NOR er det veldig hyggelig å få lov til å være med på Elvefestivalen, sier Esben Svendsen.
- Det er jo slik at mange ser på oss som en stor, grå, statlig masse, så det er viktig for oss å møte de rundt oss på et menneskelig plan. Jeg håper at vi kan lage litt gøy for barna, samtidig som vi viser de voksne at vi er til stede i byen, og at det er mulig å ta kontakt med oss hvis man har spørsmål eller kommentarer. Vi ønsker et godt samarbeid med innbyggerne i Drammen, og da må vi vise oss litt frem.


Publisert: 27. august 2019 klokken 14:52

Oppdatert: 27. august 2019 klokken 14:58