Trafikksikkerhetsdag på Stange skole

Bane NOR starter i disse dager med arbeid rundt Stange stasjonen for å forberede for den kommende dobbeltsporutbyggingen. Det vil gi mye tungbiltrafikk i perioden fra mai til oktober. Utbyggingsprosjektet arrangerte derfor trafikksikkerhetsdag for elevene på Stange skole i slutten av april.

  • Prosjektnyheter
  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune

Publisert: 2. mai 2022 klokken 12:55

Teoretisk lære om trafikksikkerhet rundt store anleggsbiler i kombinasjon med informativ film ble omsatt til praktisk gjennomgang for elevene ute ved lastebilen fra Gjermundshaug, som skal jobbe på Stange i månedene fremover.

Teoretisk lære om trafikksikkerhet rundt store anleggsbiler i kombinasjon med informativ film ble omsatt til praktisk gjennomgang for elevene ute ved lastebilen fra Gjermundshaug, som skal jobbe på Stange i månedene fremover. Foto: Bane NOR

For oss i Bane NOR er det viktig å ha god kontakt med dem som berøres av arbeidene våre. Vi inviterte derfor elever og lærere til en teoretisk og praktisk del med informasjon om hva vi skal gjøre og hvordan ferdsel i området blir berørt. Vi snakket også om at lastebilsjåførene har blindsoner der de ikke ser hva som skjer og hva det betyr for hvordan vi alle må forholde oss. Dette ble understreket med å vise en opplæringsfilm om emnet.  

Bane NOR-maskotten Løven Lukas og nabokontakt Sandra Krohg-Brevig delte ut et spill om viktige ting å huske på om jernbanen.

Bane NOR-maskotten Løven Lukas og nabokontakt Sandra Krohg-Brevig delte ut et spill om viktige ting å huske på om jernbanen. Foto: Bane NOR

Det er Gjermundshaug som utfører arbeidene og de stilte med lastebil, slik at elevene også fikk sjekket ut hvordan det de lærte faktisk er i virkeligheten.

Ikke minst gjorde Bane NOR-maskotten, Løven Lukas, stor suksess med å dele ut Banorama huskespill, som viser tegninger av situasjoner man skal være oppmerksomme på knyttet til jernbanen. Se mer om Banorama(├ąpnes i ny fane) her.

Det ble både en innholdsrik og lærerik dag for alle som deltok.


Publisert: 2. mai 2022 klokken 12:55