Hundesøk etter eksplosiver

På oppdrag fra Bane NOR har spesialtrente hunder gjennomført søk etter sprengstoff i det gamle pukkverket på Tangen, før arbeidene med å legge til rette for boligrigg starter. Søket ga ingen funn.

  • Prosjektnyheter
  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune

Publisert: 18. mars 2022 klokken 11:06

Oppdatert: 21. desember 2022 klokken 15:54

Hund og mannskap fra Eksplosivhund.no i arbeid under søk etter eksplosiver i det gamle steinbruddet/pukkverket på Tangen.

Hund og mannskap fra Eksplosivhund.no i arbeid under søk etter eksplosiver i det gamle steinbruddet/pukkverket på Tangen. Foto: Bane NOR

I forbindelse med at vi skal grave og legge til rette for vann og avløp i det gamle pukkverket på Tangen, der entreprenørene for Hestnestunnelen og Tangenvika jernbanebru skal ha sine boligrigger mens arbeidet med Hestnestunnelen pågår, har vi gjennomført søk med hunder for å sjekke om det finnes gjenstående sprengstoff i området fra tidligere drift.

Sikkerhet kommer først

Vi skal grave og pigge gjennom en fylling som inneholder mange store blokker etter pukkverksdriften.

-  Ettersom tomten tidligere har vært benyttet til steinbrudd/pukkverk, har det vært viktig for oss å gjøre det vi kan for å sikre at det ikke lenger er sprengstoff der før arbeidene starter, sier Anteja Solberg, prosjektleder for Hestnestunnelen i Bane NOR.

Fant ikke eksplosiver

Det Løten-baserte selskapet Eksplosivhund.no gjennomførte søkene denne uken, nærmere bestemt mandag 14. mars, og det ble ikke gjort noen funn. Ettersom selskapet er lokalt, ble søket delvis gjennomført som en øvelse og hele 10 hunder ble benyttet.

Gjør tilsvarende søk etter sprengstoff på Kleverud

I Bane NOR vil vi også gjennomføre søk etter gjenstående sprengstoff der vi skal bygge dobbeltspor ute i dagen, før tunnelen på Kleverud.


Publisert: 18. mars 2022 klokken 11:06

Oppdatert: 21. desember 2022 klokken 15:54