Oppgraderinger på Sørli-terminalen

I forbindelse med dobbeltsporutbyggingen gjør vi i Bane NOR oppgraderinger på det jernbanetekniske anlegget inne på Sørli-terminalen. Arbeidene med å forberede kontraktene for arbeidet som skal utføres er godt i gang.

  • Prosjektnyheter
  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune

Publisert: 6. mai 2022 klokken 15:37

Oppdatert: 21. desember 2022 klokken 16:00

Med passerende tog i 100 km/t skal man være forsiktig når man er på befaring. Bildet viser at representantene fra Sweco og Bane NOR hadde med hovedsikkerhetsvakt som hilste til toget som tutet tilbake da det passerte Sørli-terminalen.

Med passerende tog i 100 km/t skal man være forsiktig når man er på befaring. Representantene fra Sweco og Bane NOR hadde med hovedsikkerhetsvakt som hilste til toget som tutet tilbake da det passerte Sørli-terminalen. Foto: Marit Svingen/Bane NOR

Det er Sweco Norge AS som utarbeider underlaget til de kommende jernbanetekniske arbeidene og kontraktene for tilhørende grunnarbeid. Sammen med Bane NORs fagfolk fra Kleverud-Sørli-Åkersvika-prosjektet var de tidligere i våres på befaring på tømmerterminalen. Formålet var å se på det tverrfaglige jernbanetekniske anlegget og spesielt på kabelanlegg, plassering av master, sporveksler og spor. Sweco stilte med prosjekteringsledere og tverrfaglig prosjekteringsressurser for å få bedre innsikt i det eksisterende anlegget og de utfordringer som ligger der.

Annet som skjer på Sørli

Gruppen fikk god anledning til å se på arbeidet Dobloug Entreprenør AS utfører med byggingen av nye tilkomstveier og fundamentene til ny trebru som skal gå over det nye dobbeltsporet og sørge for tilgang fra vestsiden.


Publisert: 6. mai 2022 klokken 15:37

Oppdatert: 21. desember 2022 klokken 16:00