Bane NOR og Syklistforeningen kartlegger sykkelforholdene rundt stasjoner

Sammen med Syklistforeningen skal vi gjennomføre et pilotprosjekt for å kartlegge hvordan folk reiser til togstasjoner og hvordan det kan bli mer attraktivt å bruke sykkel når man reiser dit.

  • Nyheter og aktuelt
  • Hovedbanen
  • Vestfoldbanen
  • Akershus
  • Vestfold

Publisert: 7. mai 2024 klokken 16:16

mann og gutt med rød lastesykkel i sykkelhotell, mange sykler rundt.

Prosjektet skal gi innsikt i hvordan dagens syklister opplever sykkelinfrastrukturen, og hvor i løypa det er barrierer og hindringer. For å gjøre det mer attraktivt å sykle er det viktig å kunne peke ut hva som ikke fungerer godt nok i dag. Foto: Nikolas Gogstad, Bane NOR

– Vi ønsker å gjøre kombinasjonen sykkel og tog til et enda mer populært valg for pendlere. De som sykler skal bli enda mer fornøyde, mens de som lar sykkelen stå skal bli inspirert til å velge sykkelen som fremkomstmiddel til og fra toget, sier Trine-Marie Fjeldstad i Bane NOR.

Prosjektet skal gi innsikt i hvordan dagens syklister opplever sykkelinfrastrukturen, og hvor i løypa det er barrierer og hindringer. For å gjøre det mer attraktivt å sykle er det viktig å kunne peke ut hva som ikke fungerer godt nok i dag. På den måten vil man kunne ta grep og gjøre det mer attraktivt for økt sykling i fremtiden. Lokalpolitikere blir invitert inn i prosessen, slik at de kan følge dette opp med god lokal sykkelpolitikk.

– Vi tror at de som reiser til toget hver dag vet hva som skal til for at sykling skal bli mer attraktivt, derfor engasjerer vi dem og håper mange begynner å sykle, sier Jakob Bernhard, prosjektleder i Syklistforeningen.

Spørreundersøkelse og Sykkeluka

For å kartlegge forbedringspotensialet har Bane NOR og Syklistforeningen laget en spørreundersøkelse. Vi ønsker å høre din mening om sykkelveiene og sykkelparkeringene ved stasjonen. På den måten hjelper du oss med å bli bedre.

Trykk her for å komme til spørreundersøkelsen dersom du reiser fra Larvik stasjon. Lenken åpner 20. mai.

Trykk her for å komme til spørreundersøkelsen dersom du reiser fra Lillestrøm stasjon. Lenken åpner 10. juni.

I tillegg skal vi avholde Sykkeluka i Larvik og Lillestrøm. Her inviteres innbyggerne til å si sin mening i en spørreundersøkelse. Under Sykkeluka blir det gratis sykkelservice, enkel servering, mulighet for å teste elsykkel og spinne lykkehjul.

Vi ønsker alle velkommen til sykkeluka

Bane NOR og Syklistforeningen inviterer alle syklister og daglige pendlere til å delta i de kommende sykkelukene i Larvik og Lillestrøm. Arrangementene er designet for å fremme sykling som en foretrukket transportmåte til og fra togstasjonene, og vil finne sted fra 22.-25. mai i Larvik og fra 11.-13. juni i Lillestrøm.

Arrangementene er for alle, uansett om man sykler eller ikke. Under arrangementet får du muligheten til å delta på en rekke aktiviteter som skal bidra til å spre sykkelglede.

  • Det blir gratis sykkelservice. Få sykkelen din sjekket og justert av profesjonelle fra Sport 1 i Larvik og Foss Sport i Lillestrøm.
  • Du får muligheten til å teste en el-sykkel. Test en el-sykkel og finn ut hvor gøy det kan være å sykle oppoverbakker.
  • Spinn lykkehjulet og vinn premier!
  • Det blir enkel servering under arrangementet.
  • Delta på vår spørreundersøkelse og bli med i trekningen av et gavekort verdt 10 000 kr.

Larvik

22. mai – 25. mai avholder vi sykkeluken i Larvik. Fra onsdag til fredag mellom 15:30 og 18:30 finner du oss ved sykkelhotellet på Larvik stasjon. Lørdag 25. mai finner du oss ved Indre havn fra kl. 11:00 til 15:00.

Mer informasjon om sykkeluka i Larvik finner du på Facebook-arrangementet

Lillestrøm

Sykkeluken i Lillestrøm avholdes 11. juni – 13. juni. Du finner oss ved sykkelhotellet på messesiden av stasjonen fra kl. 15:00 til 18:00 alle dagene.

Mer informasjon om sykkeluka i Lillestrøm finner du på Facebook-arrangementet

dame sett bakfra som sykler

Gjennom pilotprosjektet ønsker vi å øke sykkelandelen, bedre sykkelinfrastrukturen og engasjere lokalsamfunnet. Foto: Nikolas Gogstad, Bane NOR


Publisert: 7. mai 2024 klokken 16:16