Velkommen tilbake til Follobanen

Tusen takk til pendlere og andre togreisende på Østfoldbanen og Follobanen som har vært tålmodige med oss. I dag startet vi opp persontrafikken på Follobanen igjen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 5. mars 2023 klokken 09:02

Oppdatert: 10. mars 2023 klokken 02:00

Portrett av Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR

Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR Foto: Aksel Jermstad, Bane NOR

Follobanen stengte 19. desember 2022, etter å ha vært åpen i kun åtte dager. Årsaken var at det oppsto varmgang i kablene for returstrøm mellom Blixtunnelen og et koblingshus ved Ski stasjon. Siden da har banen vært stengt mens vi har jobbet med å rette feilene.

For Bane NOR som organisasjon og for meg som konsernsjef og øverste ansvarlig, har dette vært en svært vanskelig situasjon. Det er over to måneder siden vi ble nødt til å stoppe trafikken, noe som har gått ut over pendlerne, andre togpassasjerer og togselskapene. Jeg er glad for at vi endelig kan ønske de velkommen tilbake på Follobanen på søndag.

Fra 5. mars blir rutetilbudet på Follobanen og Østfoldbanen det samme som det var da Follobanen åpnet 11. desember 2022. Det kjøres med full trafikk fra første dag. De reisende mellom Nordre Follo, Østfoldbyene og Oslo får nå det rutetilbudet de skulle hatt før jul.

For oss i Bane NOR har det vært viktig å gjennomføre grundig feilsøking og et omfattende testprogram for å finne og rette feil før vi kunne gjenåpne banen for trafikk. Det har dessverre tatt lenger tid enn vi håpet, men nå er alle analyser tilfredsstillende. Vi er derfor så sikre som vi kan være på at det skal gå bra å sette i gang trafikken igjen, og vi kan endelig ønske de reisende velkommen tilbake til Follobanen.

Hilsen Gorm Frimannslund
Konsernsjef i Bane NOR


Publisert: 5. mars 2023 klokken 09:02

Oppdatert: 10. mars 2023 klokken 02:00