Samferdselsministeren fikk rapport om Follobanen

Mandag 26. juni fikk Samferdselsdepartementet overlevert en rapport om Follobanen. Her kan du se pressekonferansen og leser rapporten.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 26. juni 2023 klokken 13:03

Bilde av statsråden som blir intervjuet av journalist.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård fikk i dag den uavhengige rapporten om Follobanen. Her blir han intervjuet av Teknisk Ukeblad om saken. Foto: Simen Slette Sunde, Bane NOR

Det er Implement Counsulting Group og advokatfirmaet Schjødt som står bak rapporten «Ekstern gjennomgang av driftsstans på Follobanen».

– Dette er en god og grundig gjennomgang som vi setter pris på. Rapporten bygger opp under det bildet som Bane NORs egne interne undersøkelse tegner. Her er det flere læringspunkter som vi skal ta med videre, og mye av dette er vi allerede i gang med. Stansen på Follobanen gikk ut over passasjerene, og vi må sørge for at noe slikt ikke kan skje igjen, sier Cato Hellesjø, styreleder i Bane NOR.

Her finner du opptak av pressekonferansen der statsråden får overrakt rapporten.(├ąpnes i ny fane)

Her finner du Samferdselsdepartementets pressemelding om saken og rapporten i PDF-versjon.(├ąpnes i ny fane)

Her finner du rapporten fra Bane NORs enhet for undersøkelse og analyse, publisert 5. juni 2023.

I tillegg til de to undersøkelsene av Follobanen som allerede er offentliggjort, venter vi også på en tredje gjennomgang fra konsulentselskapet PWC. Denne rapporten er bestilt av Bane NORs styre og er forventet en av de nærmeste dagene. 

Illustrasjonsfoto

Cato Hellesjø, styreleder i Bane NOR, blir intervjuet av NRK etter møtet i Samferdselsdepartementet 26. juni. Foto: Simen Slette Sunde, Bane NOR


Publisert: 26. juni 2023 klokken 13:03