Ny skjerm på 126 kvadratmeter til Oslo S

Søndag pensjoneres den 11 år gamle informasjonstavla på Oslo S. Den 4. desember er en ny skjerm på plass, på størrelse med en femroms leilighet.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 16. november 2023 klokken 10:00

Folk som går under en stor skjerm som viser togtider.

4. desember skal denne nye LED-skjermen være på plass på Oslo S. Illustrasjon: ANTI

Den gamle tavla er 20 meter lang. Den består av 100 enkeltskjermer og veier 6,2 tonn til sammen. Den nye bygges opp av LED-fliser på 25 ganger 25 centimeter. Den blir fire meter bred og hele 31,5 meter lang.

Her blir det plass til mer kundeinformasjon enn noensinne. Kanskje er dette den største skjermen i verden som ikke brukes til reklame.

 – Nå skal de reisende få mer, bedre og raskere informasjon, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Gir mer detaljert informasjon

LED-teknologien bruker ikke vifter, slik vi finner i de 100 skjermene som utgjør dagens tavle. Det betyr at en kilde til mye støy blir fjernet, til glede for Entur-ansatte som selger billetter i området under skjermen.

Den nye tavla styres av et CMS-system (Content Management System) for nettpublisering. Det gjør at vi kan legge til bilder hvis det er relevant, vise buss-for-tog-avganger, og gi mer detaljert informasjon når det er planlagte endringer i togtrafikken.

– Når vi moderniserer, ser vi etter bærekraftige og fleksible løsninger. Det kan løfte presentasjonen og bedre kundeinformasjonen. Målet er at flere skal velge klimavennlig transport når de skal ut å reise, sier Karsten Kleppe, seksjonsleder IKT Trafikk og Kunde i Bane NOR.

Folk som står under en infoskjerm på Oslo S som viser togtidene.

Dagens tavle består av 100 skjermer og veier 6,2 tonn. Foto: Nikolas Gogstad, Spoon

Ny tavle også på Nationaltheatret

Demontering av den gamle tavla vil bli gjort over to netter. Strømforsyningen til skjermen skal også moderniseres og det skjer mens de nye LED-flisene monteres. Arbeidet vil pågå fra 19. november til 4. desember.

I denne perioden vil reisende finne informasjon om togavgangene på flere midlertidige skjermer i samme område. I tillegg kan folk bruke Bane NORs NÅ-app med informasjon om alle togavgangene og mere til. Vi skal også leie inn kundeveiledere fra Vy som kan hjelpe reisende og svare på spørsmål.

Utskiftningen av den store tavla på Oslo S er ledd i arbeidet for å styrke kundeinformasjonen. I løpet av januar og februar setter vi opp tre andre større skjermer som skal være godt synlige på stasjonen. På Nationaltheatret skal vi også bytte ut hovedtavla, og sette opp to ekstra skjermer. 


Publisert: 16. november 2023 klokken 10:00