Nå blir det mindre buss for tog på Dovrebanen

Fra og med 10. desember gjenåpner Fåvang stasjon, og det blir kun 15 minutter med buss for tog for de fleste avgangene på Dovrebanen.

  • Nyheter og aktuelt
  • Ekstremværet Hans

Publisert: 6. desember 2023 klokken 10:53

Oppdatert: 7. desember 2023 klokken 11:11

Plattform med godshus, stasjonsbygning og tog fra SJ Norge.

Fra 10. desember stanser det tog ved Fåvang stasjon for første gang siden 2001. Foto: Bane NOR

Dovrebanen har siden ekstremværet «Hans» hatt buss for tog på ulike strekninger gjennom Gudbrandsdalen. Ekstremværet ga store ødeleggelser på Randklev bru, i tillegg til at flere mindre jordras førte til skader på jernbanen mellom Dombås og Lillehammer.

Bane NOR gjenåpner nå Fåvang stasjon slik at togene kan kjøre mellom Oslo og Fåvang og mellom Ringebu og Trondheim.

– Det er gode nyheter for passasjerene at reisetiden med buss for tog på Dovrebanen nå blir enda kortere. Vi håper at det bidrar til at flest mulig velger å reise klima- og miljøvennlig med tog gjennom Gudbrandsdalen, sier Henning Scheel, konserndirektør i Bane NOR.

I dag kjøres det buss for tog mellom Lillehammer og Ringebu, en bussreise på om lag en time. Fra 10. desember blir denne strekningen betraktelig redusert når Fåvang stasjon gjenåpnes for togtrafikk.

– Våre passasjerer ønsker selvsagt å kjøre tog, ikke buss. Vi er derfor svært glade for at vi i tett samarbeid med Bane NOR har funnet en god løsning på hvordan vi kan få passasjerene våre smidigst mulig gjennom Gudbrandsdalen. Gjenåpningen av Fåvang stasjon er en meget god løsning slik situasjonen er nå, sier Børge Lein, Leder sikkerhet og kvalitet i SJ Norge.

Grunnet utfordringer med togmateriellet er det inntil videre én daglig avgang i hver retning hvor det blir buss for tog på hele strekningen mellom Fåvang og Trondheim.  Dette gjelder avgangene kl. 08.02 fra Oslo S og kl. 12.06 fra Trondheim S. For toget mellom Dombås og Lillehammer med avgang fra Dombås kl. 08.47, kjøres det buss for tog på hele strekningen. 

Krevde ombygging

Fåvang stasjon ligger like utenfor Fåvang sentrum, ca. én mil sør for Ringebu. Stasjonen ble stengt for trafikk i 2001 og måtte gjennom oppgraderinger for å møte dagens sikkerhetsstandard. Plattformen er bygget om og måler nå 220 meter.

Åpningen skjer samtidig med at nye ruteplaner tas i bruk 10. desember.

– Stasjonen har ikke de samme fasilitetene som våre andre stasjonsbygninger, da dette er en midlertidig løsning. Det er for eksempel ikke anledning til å parkere utenfor stasjonen. Heldigvis er det ikke langt til Fåvang sentrum med parkeringsmuligheter, sier Henning Scheel.

Nye rutetider

Se nye rutetidene på nettsidene til Entur. Der kan du også laste ned appen og planlegge reisen din.


Publisert: 6. desember 2023 klokken 10:53

Oppdatert: 7. desember 2023 klokken 11:11