Takk for tålmodigheten

Sommerarbeidet på Østfoldbanen er ferdig, og vi sender en stor takk til tålmodige naboer og reisende som har tatt buss for tog og hørt oss jobbe i hele sommer.

  • Follobanen
  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 8. august 2022 klokken 10:54

Oppdatert: 24. februar 2023 klokken 02:00

Bilde av en blid kvinne på en perrong, med et tog i bakgrunn.

Prosjektdirektør i Bane NOR, Stine Ilebrekke Undrum. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Østfoldbanen åpnet igjen i dag etter å ha vært stengt i seks uker. Hele Ski stasjon står nå ferdig og kan tas i bruk av reisende og publikum. Vi har i sommer også gjort forberedende arbeid med spor og sporveksler ved Oslo S slik at Follobanen kan åpne mot slutten av året. Det har i tillegg vært utført vedlikeholdsarbeid på hele strekningen fra Oslo S til Ås stasjon. I Moss har vi også jobbet og er ett steg nærmere dobbeltspor gjennom Moss.   

Når vi stenger strekninger for tog, så er det med tungt hjerte. Vi gjør det om sommeren, slik at lojale pendlerne som reiser miljøvennlig til og fra jobb og skole skal merke minst mulig. Vi vil at det skal gå tog hele året, men trenger dessverre tomme spor for å kunne gjøre arbeid trygt og raskest mulig.  
 
Når det først måtte være buss for tog, så har vi i tillegg gjort vedlikehold og erstattet gamle deler for at det skal bli færre forsinkelser resten av året. Det går veldig mange flere tog nå enn for bare noen år siden, og det fører naturlig nok til slitasje på jernbanen som det ikke går an å reparere når det kjører tog på sporene. 
 
Vi i Bane NOR vil at du skal kunne reise raskt, trygt og komfortabelt, på tog som er i rute. Det betyr at vi har en stor jobb å gjøre, både med å vedlikeholde dagens anlegg og bygge nytt der det trengs. Dette arbeidet er maraton, ikke spurt, men for Follobanen nærmer vi oss målstreken. Den helt nye jernbanelinjen åpner allerede i år og gjør at du kan reise fra Oslo til Ski på bare 11 minutter. Til Østfold blir reisen ti minutter kortere. 

Tusen takk til alle dere tålmodige naboer og reisende – nå kjører togene igjen! 

Takknemlig hilsen fra 
Stine Undrum 
Konserndirektør, Bane NOR Utbygging


Publisert: 8. august 2022 klokken 10:54

Oppdatert: 24. februar 2023 klokken 02:00