Mange tilbakemeldinger om parkeringsprosjekt

Vi tester for tiden et nytt parkeringssystem i Arna og på Eidsvoll. Vi har fått mange innspill som alle tas med når vi vurderer, evaluerer og gjør endringer.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 25. november 2022 klokken 14:46

Oppdatert: 24. februar 2023 klokken 02:00

Vi vil takke alle som har gitt oss sine innspill. På bakgrunn av disse har vi allerede gjort noen forandringer i prosjektet, og vurderer flere.

– Folk er engasjerte, og det er bra! Vi trenger meninger, råd, tips og spørsmål fra de som bruker parkeringsplassene,  sier Stine Smemo Strachan, kommunikasjonssjef i Bane NOR Eiendom.

Leser alle innspill

Strachan forteller at ansatte i Bane NOR sitter sammen flere ganger i uken for å gå gjennom tilbakemeldingene. De ser på hva som kan gjøres med en gang og hva vi kan forandre på litt lengre sikt.

– Nå går vi systematisk gjennom alle tilbakemeldinger, sammen med informasjon fra kameragjenkjenningen. Disse dataene forteller oss hvor langt unna bilene kommer fra, hvilke dager folk parkerer og når på døgnet det skjer, sier Strachan.

Viktig for de som er avhengig av bil

Bakgrunnen for testingen er tilbakemeldinger fra passasjerene. Folk vil gjerne vite om det finnes ledige p-plasser før de kjører hjemmefra. Det er spesielt viktig for de som ikke kan reise med toget, med mindre de kan parkere på stasjonen.

Folk har vært flinke

Tidligere i prøveperioden ble det holdt av noen få plasser, i tilfelle folk parkerte uten å bestille plass. Det trenger vi ikke lenger, fordi folk har fulgt systemet og bestilt parkering. De få som har parkert feil har ikke fått bot, men har fått lapp på ruten om at de skulle stått et annet sted.

– De reisende har vært flinke, mens vi har gjort noen feil som vi har måttet rette opp i. Samtidig er dette en pilot, så det er viktig å teste litt forskjellige ting. Vi er enige med folk som sier at det er dumt å holde av plass et helt døgn hvis noen bare skal stå noen timer, sier Strachan.

Hele opplegget evalueres

Hun er også enig i at de som jobber skift skal slippe å betale for to dager når de er på jobb. Det var heller aldri meningen, og nå ser Bane NOR på hvordan vi løser dette rent teknisk.

Strachan kan ikke forskuttere flere endringer i prøveprosjektet, men sier at det kan bli justeringer underveis. Når piloten er ferdig sommeren 2023, skal hele opplegget evalueres. Først da vil det bli bestemt om dette parkeringssystemet skal brukes videre, eller om vi går tilbake til den tidligere ordningen.

Oppdatering 5. desember

Tidligere måtte du avbestille plassen før kl 12 dagen før, og flere fortalte at de syntes det var for tidlig. Nå har vi forandret, så du kan avbestille helt fram til klokken 1800 dagen før.

Vi ser allerede nå at de fleste drar fra parkeringsplassen rundt klokken fem på hverdager. App-utvikleren vår har fått i oppdrag å legge inn i appen at folk kan bestille plass fra klokken fem, slik at samme parkeringsplass kan brukes både av de som skal på kontoret og de som skal ut på kvelden. Dette vil bli mulig å bestille i appen så fort utvikleren har det klart.


Publisert: 25. november 2022 klokken 14:46

Oppdatert: 24. februar 2023 klokken 02:00