Alan Walker tok tunnelen

Verdensstjernen Alan Walker ble en av de første utenfra som fikk utnyttet Follobanens tunnel Blix-tunnelen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 19. februar 2021 klokken 13:01

Oppdatert: 5. mars 2023 klokken 15:17

Bilde av en mann som står med ryggen til i en tunnel.

Follobanen: Alan Walker valgte Blixtunnelen da han skulle spille inn ny musikkvideo sommeren 2020. Det ble nok en video med spektakulære lokasjoner, som Walker er kjent for. Foto: Mer AS

Midtsommers fikk musikeren og hans team spesialtillatelse til å gjøre spektakulære opptak til sin nye musikkvideo.

For de uinnvidde: Alan Walker er en av Norges største globale superstjerner. Bergenseren på 23 år slo igjennom med et brak i 2015 med singelen «Faded», og har siden herjet på listene og i konsertsalene verden over.

Han har turnert med Rihanna og Justin Bieber og har rundt 40 millioner følgere på sosiale medier.

I 2019 ble han kåret til «Årets Spellemann», og videoene med hans elektroniske dansemusikk er registrert med ca 9 milliarder avspillinger på You Tube.

Alan Walkers videoer er også berømte som særpregede historier, med eksotiske og spektakulære lokasjoner. Det var derfor ikke tilfeldig at hans team festet seg ved det unike visuelle med Follobanens tunneler.

Klippene fra en spektakulær og særegent lyssatt tunnel inngår i den nye videoen sammen med flere andre meget spesielle lokasjoner i Norge.

Stort sikkerhetsoppbud

Det var ingen opplagt sak at Alan Walker og hans team fikk «låne» tunnelen i sommer. Det krevdes full stans i arbeidet i de aktuelle områdene, og både entreprenøren AGJV og Bane NOR stilte med betydelige sikkerhetsressurser for å sikre mot alle eventualiteter for et slikt unikt «stunt». Det ble da også behørig takket for dette, fra Walker.

Alan Walker har dyrket fram en gåtefull image, med tørkle foran ansiktet og en spesiell klesstil i eget merke. Ved videoopptaket var det likevel ingen stjernenykker. Derimot en hyggelig ung bergenser som tok seg god tid til å prate med folk i de mange filmopptakspausene, og som viste stor interesse for tunnelprosjektet – som nå er foreviget i verdensledende populærkultur.


Publisert: 19. februar 2021 klokken 13:01

Oppdatert: 5. mars 2023 klokken 15:17