Utsatt åpning av Østfoldbanen

Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner dessverre ikke for togtrafikk som planlagt mandag 10. august. Det blir satt opp alternativ transport i uken som kommer, og det vil bli kjørt tog på andre deler av strekningen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 7. august 2020 klokken 17:29

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01

Et flyfoto av en jernbanestasjon med mange jernbanespor, plattformer og stasjonsområde

Vestsiden av nye Ski stasjon er nå bygd ferdig og klar til å ta imot publikum når togene kommer i gang. Foto: Bane NOR

Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Av sikkerhetsårsaker er Bane NOR nødt til å bruke noe mer tid på det nye signalanlegget for Ski stasjon. Vi har samarbeidet tett med Vy som har jobbet med å få alle detaljene for alternativ transport på plass.  Vy kan kjøre tog på flere deler av strekningen fra mandag, men det vil fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn – Ås/Kråkstad.

― Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen hadde vi gledet oss til å sette i gang togtrafikken gjennom nye Ski stasjon på mandag. Stasjonen er ferdig og står klar for publikum, og vi trodde inntil svært nylig at vi skulle komme i mål. Dessverre har det dukket opp noen utfordringer som gjør at vi ikke kan sette inn togene som normalt fra mandag, sier Stine Undrum, konserndirektør i Bane NOR.

Utfordringene er knyttet til det omfattende arbeidet rundt Ski stasjon og det nye signalanlegget. Anlegget må tilpasses både nye og gamle systemer på Østfoldbanen, Østre linje og Vestre linje mot Oslo. Det krever omfattende testing. Av sikkerhetsmessige årsaker må vi derfor vente med å sette togene i trafikk.

― Vi trodde helt til det siste at vi skulle klare å sette i gang togtrafikken fra og med mandag og beklager på det sterkeste til de reisende de ulempene dette medfører. Publikum skal alltid kunne være sikre på at det ikke går tog før det er helt trygt, sier Undrum.

Bane NOR og leverandørene jobber så raskt vi klarer 24 timer i døgnet, og det er satt inn ekstra mannskap. I første omgang blir det alternativ transport ut neste uke, og vi evaluerer situasjonen fortløpende sammen med leverandørene. Vi kommer med oppdatert informasjon underveis.

Du vil også finne opplysninger om tog- og busstrafikk på appene til Entur(åpnes i ny fane) og Bane NOR, samt Vys reiseplanlegger. 

For ytterligere spørsmål, kontakt:
Bane NORs pressevakt på telefon 916 56 565

Slik kjører togene på Østfoldbanen fra mandag 10. august

R20: Togene kjører til Halden – Moss og Moss – Halden.
Vy kjører buss mellom Rygge - Ski og Rygge – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Rygge vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L21: Togene kjører Moss – Ås og Ås – Moss.
Vy kjører buss mellom Ås – Oslo S og Ås – Ski. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Ås vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L22: Togene kjører Mysen – Kråkstad og Kråkstad – Mysen.
Vy kjører buss mellom Kråkstad – Ski og Kråkstad – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Oslo S og Ski mot Kråkstad vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L2: Togene kjører Stabekk – Kolbotn og Kolbotn – Stabekk
Det kjører busser hvert 15. minutt mellom Oslo S og Ski. I tillegg til direktebusser, vil det også være busser som stopper på mellomliggende stasjoner.

Kunder mellom Solbråtan og Hauketo henvises til Ruters busslinje 87.

Togene kjører som normalt mellom Stabekk og Kolbotn med to avganger hver vei i timen.


Publisert: 7. august 2020 klokken 17:29

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01