Parkeringsplasser for nye tog på Trønderbanen bygges på rekordtid

Nye topp moderne Flirt persontog er på vei til Trøndelag. Kontrakt med entreprenører for bygging av nye parkeringsplasser på Støren og Steinkjer er nå signert.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 25. juni 2020 klokken 11:07

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01

Som del av et forbedret togtilbud for de reisende på Trønderbanen kommer snart 14 nye topp moderne tog av typen «Flirt», lik de som nå trafikkerer jernbanen på Østlandet. Togene har dobbelt så stor passasjerkapasitet og langt bedre bekvemmelighet enn togene som går på Trønderbanen i dag.

For å kunne ta imot togene skal Bane NOR bygge ni nye parkeringsplasser på Støren og fem på Steinkjer. Og det haster fordi de to første togene leveres allerede i april neste år. Videre vil to tog leveres i måneden til alle 14 er på plass. Baneservice har fått kontrakten for bygging i Steinkjer, mens Trym Bygg og Anlegg har fått kontrakten for Støren.

– Dette er et krevende prosjekt fordi vi snakker om svært kort byggetid og masse arbeid. Det vil kreve nøye planlegging, rettidige leveranser og riktig kvalitet fra entreprenørens side. Samtidig er sikkerheten alltid prioritet én for Bane NOR. Vi har høye forventninger, men har stor tro på at entreprenørene vil klare jobben, sier prosjektleder Jan Gunnar Sølberg i Bane NOR.

Prosjektet er del av en større satsing på jernbane i Trøndelag de nærmeste fem år, som omfatter investeringer for om lag 5,5 milliarder kroner. På Støren bygger Bane NOR ni parkeringsplasser, nytt verksted og vaskehall for de nye togene. Det blir videre fasiliteter for blant annet drivstoffpåfylling, tømming av kloakk og enklere service. Arbeidet med elektrifisering av Trønderbanen fra Trondheim til Stjørdal og Meråkerbanen starter opp i disse dager.

 


Publisert: 25. juni 2020 klokken 11:07

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01