Imponert statssekretær

– Follobanen er et vanvittig fascinerende stort prosjekt! Det sier en imponert statssekretær John-Ragnar Aarset i Samferdselsdepartementet etter en heldags besøksrunde tirsdag.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 15. juli 2020 klokken 11:33

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01

Arbeiderei gult vernetøy og blå hjelmer.

Nye Ski stasjon vest: Fra venstre prosjektsjef Kristin Slaaen Rørvik, konsernsjef Gorm Frimannslund, statssekretær John-Ragnar Aarset. Foto: Bane NOR

Aarset fikk omvisning på Follobanens anleggsarbeid ved Oslo S og ved Ski stasjon, før turneen ble avsluttet på utbyggingsprosjektet i Moss.

Konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane NOR var guide for Aarset under befaringen, mens prosjektsjefene tok briefingen på hvert sitt område.

– Sporinnføringen fra Follobanen til Oslo S er imponerende, men hele Follobane-prosjektet gjør et sterkt inntrykk. Det er veldig mangfoldig, i en kombinasjon av gigantiske anlegg, høyteknologi, finmekanikk og innovasjon, sier en begeistret statssekretær.

Ellers er Aarset for tiden ferievikar for statsråden, og ser sommeren som en gyllen anledning til å bli oppdatert på de største prosjektene. Han tiltrådte i mars i år, men har også vært statssekretær i Samferdselsdepartementet i 2013 til 2015.

Hva var mest positivt med besøket?

– Prosjektledelsen gjør et veldig solid inntrykk, og har meget god kontroll, roser Aarset.

Hva med noen kritiske merknader?

– Egentlig ikke. Det er klart det er et problem at Follobanen koster så mye som det gjør, det reduserer det politiske handlingsrommet. Men som jeg også sa underveis i besøket – det betyr ikke at man ikke skal være stolt av å jobbe med dette prosjektet. For det skal man være!


Publisert: 15. juli 2020 klokken 11:33

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01