Bane NOR ønsker SJ Norge velkommen

Mandag 8. juni starter SJ Norge opp med persontogtilbudet NORD. – Jeg er glad for å ønske SJ Norge velkommen på banestrekningene våre, sier konserndirektør Bjørn Kristiansen i Bane NOR.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 8. juni 2020 klokken 09:10

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01

– Vi skal gjøre vårt beste for at de skal lykkes, blant annet investere milliardbeløp. Dette er starten på et kundeforhold som vi ønsker å ta godt vare på, sier Kristiansen, som leder Bane NORs Kunde- og trafikkdivisjon.

Bane NOR har ansvar for jernbaneinfrastrukturen i Norge, med banestrekninger, trafikkstyring, stasjoner, pendlerparkering og strømforsyning. Togselskapene drifter togene og tilbudet overfor kundene. Vy, Flytoget og Go-Ahead Nordic er fra før de største aktørene.

SJ Norge og NORD

SJ har lenge kjørt tog i Norge, blant annet Narvik-Kiruna-Stockholm og Oslo-Karlstad-Stockholm. I Sverige har SJ mer enn 30 års erfaring fra et svensk konkurranseutsatt marked. SJ Norge er etablert som eget selskap og skal drifte tog fra Dovrebanen i sør til Nordlandsbanen i nord.

SJ Norge vant sommeren 2019 anbudet om å kjøre tog på strekningene Dovrebanen, Nordlandsbanen, Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen. Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen (Steinkjer-Trondheim-Støren) og Saltenpendelen (Rognan-Bodø). Togtilbudet skal markedsføres under navnet NORD.

Samarbeid for å lykkes

– Det er mye som skal på plass før en ny togoperatør kan tilby sine tjenester i Norge. Jeg har hatt tett samarbeid med SJ Norge siden kontraktsignering sommer 2019 for å lykkes med «onboarding» av SJ Norge.  Bane NOR og SJ Norge har et felles mål om å levere gode transporttjenester til de reisende slik at flere tar toget. Et godt samarbeid er viktig for å jobbe mot det målet, sier Ali Syed Ahsan, kundeansvarlig for SJ Norge i Bane NOR.

Milliardinvesteringer

De neste fem årene skal det investeres til sammen 5,5 milliarder kroner til jernbaneformål i Trøndelag, som blir hovedmarkedet til NORD. Norske Tog AS skal levere 14 nye persontog til NORD av typen Stadler FLIRT, som vil gi høyere komfort og plass til flere passasjerer. Bane NOR skal oppgradere banestrekningene i Trøndelag, blant annet elektrifisere Trondheim-Stjørdal og Meråkerbanen, samt bygge togparkering og verkstedfasiliteter for de nye FLIRT-togene.

 

 


Publisert: 8. juni 2020 klokken 09:10

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01