Nattarbeid i sporet på Arendalsbanen

Bane NOR har ansvaret for å vedlikeholde og modernisere jernbanen i Norge. I perioden 18. – 28. juni,  vil det foregå maskinelt arbeid på Arendalsbanen.

  • Arendalsbanen
  • Agder
  • Nabovarsel
  • Vedlikeholdsarbeid

Publisert: 18. juni 2024 klokken 16:33

Arbeidet vil foregå i tiden mellom kl. 20.00 – 06.00, og aktiviteten vil innebære perioder med støy blant annet knyttet til bruk av diverse spesialutstyr for kapping, sveising og sliping av skinneskjøter. Vi beklager ulempene som følge av dette, men gjør samtidig oppmerksom på at mannskap og maskiner hele tiden vil forflytte seg, noe som bidrar til at støyen blir kortvarig og forbigående på hvert enkelt arbeidssted.

Beskrivelse av arbeidet

Arbeidet som skal utføres, omfatter såkalt nøytralisering av sporene. Dette handler om å nøytralisere temperaturavhengige spenninger i skinnestålet. Riktig nøytraltemperatur er et nødvendig og viktig tiltak for å redusere risikoen for skinnebrudd og solslyng som ellers i verste fall kan føre til avsporing og alvorlige ulykker.

Hvorfor nattarbeid?

Ved arbeider på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken. Gjennom å utføre nødvendig utbedring og vedlikehold i perioder med liten/ingen trafikk bidrar vi til å sikre at færrest mulig togselskapenes kunder blir berørt.

Behov for mer informasjon?

Dersom du ønsker eller har behov for mer informasjon om arbeidet som skal utføres, kan du benytte Kontaktskjema | Bane NOR Vennligst oppgi referanse ADB202406002.

 

Kundesenterets åpningstider er:
08:00-19:00 (mandag-fredag)
09.00-15.00 (lørdag/søndag/helligdager)


Publisert: 18. juni 2024 klokken 16:33