Innføring i jernbaneteknikk

Kurset gir deg en innføring i det tekniske som ligger til grunn for all jernbanedrift i Norge.

Illustrasjonsfoto av arbeid på spor

Illustrasjonsfoto av arbeid på spor Foto: Truls Jerven, Bane NOR

Kurset gir deg en innføring i hvordan jernbanedriften opprettholdes av de ulike fagområdene. Kurset retter seg mot nyansatte i administrative stillinger som har behov for teknisk innsikt, og til nyansatte fagarbeidere uten erfaring fra jernbanen. 

I løpet av de to kursdagene vil du få innblikk i hvordan Bane NOR arbeider med stasjonsutvikling, samt hvordan vi jobber med sikkerhet og IKT i jernbanen. 
Faglærere innen hydrologi, geologi og geoteknikk beskriver hva som skal til for at underbygningen er riktig. Faglærere innen elkraft og banefag forklarer hva som skal til for at overbygningen er trygg for drift. 

Avslutningsvis vil du få se hva som skal til for å planlegge togframføringen og få prøve deg som fører av tog i simulatoren til Norsk fagskole for lokomotivførere. 

Kurset favner bredt og gir et overordnet overblikk. Eksempelvis vil du i løpet av kurset få svar på hvilke matematiske formler som sikrer riktige skinnekurver, hvorfor kontaktledningen leverer strømmen til toget i 16 2/3 Hz, og hvorfor vi trenger et eget GSM-nett.

Deler av undervisningen foregår utendørs på første kursdag og vi ber deg om å kle deg etter værforholdene. 

Kurset holdes på Bane NOR Jernbaneskolen. Det kreves ingen forkunnskaper og kursavgiften betales ved påmelding. 

Logg inn på vår kursportal

Her finner du kurstilbudet og registrering for kursdeltakelse. 

 

Bane NOR Jernbaneskolen

Adresse

Jernkroken, Østre Aker vei 256, 0976 Oslo