Multiconsult vant kontrakt for Bondivann og Røyken

Bane NOR har tildelt rådgiverkontrakt for tilpasninger på Bondivann og Røyken holdeplass er til Multiconsult. Stasjonene skal kunne tas i bruk av nye og lengre lokaltog.

  • Prosjektnyheter
  • Stasjonstiltak for nye lokaltog i Oslo-regionen

Publisert: 27. september 2023 klokken 09:11

Illustrasjon av nytt tog som skal trafikkere lokalstrekningene L1 og L2

Slik skal de nye togene se ut! Foto: Alstom

- Vi er glade for å ha fått på plass en rådgiver til dette prosjektet, sier prosjektsjef Kristin Slaaen Rørvik i Bane NOR.
- Multiconsult leverte det beste tilbudet, og nå ser vi frem til å komme i gang med arbeidet. Så snart karensfristen er passert kan vi signere kontrakten.

Kontrakten innebærer å prosjektere for byggeplan, samt å bistå med utarbeidelse av konkurransegrunnlag for utførelsesentrepriser. Holdeplassene ved Bondivann og Røyken på Spikkestadbanen skal være klare innen nye togsett skal tas i bruk på lokaltogstrekningene i Oslo-området.

- Vi er svært fornøyde og stolte over å bli tildelt dette oppdraget, som passer godt inn i vår strategi, sier Tor Arne Melhus, markedssjef for Mobilitet & Samferdsel i Multiconsult.
- Vi ser frem til et godt samarbeid.

- Viktig tiltak

Planen er at nye, lengre lokaltog skal settes i drift i løpet av 2025 og 2026 på L1-pendelen mellom Spikkestad og Lillestrøm. På Spikkestadbanen er det bare Bondivann og Røyken holdeplasser som ikke har lange nok plattformer. Det betyr at plattformene på begge holdeplassene må forlenges til 220 meter.

- Dette er et viktig tiltak for å gi de reisende på banen en bedre hverdag, sier prosjektsjefen.
- De nye togsettene vil gi bedre plass og bedre komfort.

I tillegg til arbeidene på Spikkestadbanen planlegger Bane NOR oppgradering av flere stasjoner på Hovedbanen og Østfoldbanen. Denne kontrakten med Multiconsult omfatter ikke disse tiltakene.


Publisert: 27. september 2023 klokken 09:11