Signerte kontrakt med Norconsult

Bane NOR signerte i dag kontrakt med Norconsult, som har fått oppgaven med å prosjektere hovedarbeidene i Moss sentrum.

  • Viken
  • Nytt dobbeltspor Sandbukta-Moss-Såstad
  • Prosjektnyheter
  • Utbyggingsprosjekt

Publisert: 11. april 2023 klokken 14:06

Fem menn og to kvinner er oppstilt og smiler til kamera

Prosjektdirektør Bettina Sandvin i Bane NOR) og konserndirektør Bård Hernes i Norconsult signerte kontrakten. Bak fra venstre: Lars-Petter Nesvåg og Marianne Folkestad Bjelland fra Norconsult, samt Eirik Harding Hansen prosjektsjef Bane NOR), Ola Skeid (kontraktsleder Bane NOR) og Øyvind Ertvaag Gulbrandsen (prosjekteringsleder Bane NOR). Foto: Øystein Stavdal Paulsen

Kort fortalt omfatter dette detaljprosjektering av bl.a. stasjonsbygg med plattformer og stasjonsområde, den nordre delen av tunnelpåhugg og portal på Kleberget, veisystemer, all teknisk infrastruktur samt underbygning for jernbanesporet. Prosjektering av de første 200 meterne av Kransen kulvert utføres av Aas-Jakobsen og NGI.

Kontrakten har en verdi på mellom 300 og 350 millioner kroner.

God konkurranse

Bane NOR kunngjorde rådgiverkontrakten i oktober 2022. Tre aktører ble prekvalifisert. Evalueringen avdekket et solid nivå på alle tilbudene.

Norconsult ble vurdert til å være leverandøren med det beste forholdet mellom pris og kvalitet, og fikk tildelt kontrakten i midten av mars.

Legger grunnlaget

Oppstartsmøter blir avholdt med det første, og Norconsult får oversendt alt av nødvendig dokumentasjon fra Bane NOR, inkludert grunnlaget som i sin tid ble utarbeidet av MossIA.

Rådgiverkontrakten er meget viktig for fremdriften til arbeidene i sentrum, og arbeidet danner grunnlaget for senere utførelsesentrepriser.

Viktig for fremdriften

Prosjektsjef Eirik Harding Hansen i Bane NOR sier han er veldig fornøyd med å ha fått Norconsult med på laget.

- Norconsult viste en meget god oppdragsforståelse, og leverte svært godt på samtlige faglige kvalifikasjoner, og besvarte tildelingskriteriet kvalitet på en særdeles god måte. Vi er veldig fornøyde med å kunne signere med Norconsult, og vi ser frem til å starte samarbeidet, sier prosjektsjef Eirik Harding Hansen i Bane NOR.

Ser frem til å starte arbeidet

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult sier det er svært gledelig at selskapet er tildelt den omfattende rådgiverkontrakten.

- Kontrakten med Bane NOR viser at vår erfaring og tverrfaglige rådgivning er ettertraktet i markedet, sier Hogna.

Konserndirektør Hovedkontor i Norconsult, Bård Hernes, legger til: – Vi er veldig stolte over den tilliten Bane NOR har gitt oss, og for at vi får muligheten til å løse dette komplekse oppdraget til det beste for Moss by og Bane NOR. Nå ser vi frem til å ta fatt på arbeidet sammen med våre kollegaer i Nordic Office of Architecture.

Sterkt tverrfaglig team

Marianne Folkestad Bjelland er Norconsults oppdragsleder i prosjektet. 

- Rådgiverlaget utgjør et sterkt tverrfaglig team med mye erfaring fra andre stasjons- og jernbaneprosjekter. Vi gleder oss til å starte arbeidet sammen med Bane NOR for å få til en god station og knutepunkt i en ny bydel i Moss, sier hun. 

Les også Bane NOR tildeler Norconsult rådgiverkontrakt for Moss sentrum (17/3-23)


Publisert: 11. april 2023 klokken 14:06