Full pott av arbeidsmaskiner

Aldri har det vært flere arbeidstog i aksjon samtidig enn da Nykirke-Barkåker prosjektet fikk besøk av elever og lærere fra Signo kompetansesenter.

  • Vestfoldbanen
  • Vestfold og Telemark
  • Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker
  • Prosjektnyheter
  • Utbyggingsprosjekt

Publisert: 10. november 2023 klokken 12:51

Gjeng med mennesker i vernetøy.

Fornøyde fjes foran pakkmaskinen. Fra venstre mot høyre: Arnt Karlsen, Hanne Storlid Eldevik, Ranveig Morberg Eldevik (Bane NOR), Jonathan Frydenberg, Sindre Haugan Nilsen (Bane NOR), Ingunn Freberg-Thomsen, Marius Johansen, Terje Syvertsen, Alexander Prebensen og Christian Stalsberg (Bane NOR). Foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR

– Dette var jammen flaks, sier Christian Stalsberg som er byggeleder for sporbyggingen på prosjektet.
Besøket hadde blitt planlagt for flere uker siden, og skjebnen ville altså at både arbeidstogene for sporstabilisering, levering av pukk og pakking av spor var i arbeid - og det ute i dagen.
– Hvis arbeidstogene hadde vært inne i en av tunnelene, hadde vi ikke fått sett dem. Dette er litt som å dra på hval-safari, smiler Stalsberg.

Tar ansvar

Bane NOR bygger nytt dobbeltspor fra Nykirke til Barkåker for at det skal bli mulig å kjøre fire tog timen mellom Tønsberg og Oslo. Dobbeltsporet skal tas bruk i 2025.
– Vi har et ansvar for å informere om prosjektene våre, derfor arrangerer vi blant annet åpen dag hver høst. Vi arrangerer også befaring og omvisning for interesserte studenter og elever fra videregående skoler.  Dette tilbudet omfavner også elever med nedsatt funksjonsnivå, forteller Rebekka Bredesen som er kommunikasjonsrådgiver for Nykirke-Barkåker.  

Mann i vernetøy

Alexander Prebensen viser at dette er helt topp! Foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR.

 Stilte opp for Signo

Signo gir tegnspråklige tilbud til døve, hørselshemmede og døvblinde på vegne av det offentlige. Det var tre elever og tre lærere/tolker som kom. Dette er elever som ikke har så lett for å komme når prosjektet har åpen dag. Bane NOR stilte med tre personer på befaringen, og entreprenøren Marthinsen og Duvholt rigget til en gravemaskin med fører, pluss smågaver til de besøkende.  

Kvinne gir gaver til elever og lærere

Tine Wikarta hos Marthinsen og Duvholt spanderte capser, buffer, reflekser og linjaler. Foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR.

  «Live» slår alt

I forkant av besøket hadde Signo fått oversendt linker til videoer som viser arbeidstogene i aksjon. Disse var behørig studert, og elevene syntes det var stas å se togene «live» på sporet.
Det er høyt opp til førerhuset på en gravmaskin, men med assistanse fra lærerne kom de som ville seg opp. Vel inne fikk de tatt en titt fra førerplassen i den store maskinen.  

Mann i førerhytta på gravemaskin

Marius Johansen var den første som entret førerhytta på gravemaskinen, og syntes det var stor stas. Foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR.

 Jobben viktigst

Befaringen startet på Barkåker og ferden gikk nordover på anleggsveier langs det nye dobbeltsporet.
Det ble imidlertid ikke tid til å se på den nye stasjonen, noen av elevene skulle på jobb, og dette er pliktoppfyllende fyrer som setter jobben først. Men de fikk med seg mange store maskiner - som var det de helst ville se.

Lærerne forteller at elevene hadde stor glede av besøket. 
– I bilen hjem fikk jeg spørsmål om det er flere vi kan besøke - for dette var topp, sier Hanne Storlid Eldevik.
Hvis din bedrift har mulighet til å organisere besøk av SIGNO, er det med andre ord bare å ta kontakt.

 

 


Publisert: 10. november 2023 klokken 12:51