Åpen dag 2023

Søndag 10. september arrangerte Bane NOR åpen dag på Nykirke-Barkåker prosjektet. Rundt 550 mennesker koste seg i finværet, og møtte opp for å se på den nye togstasjonen som er under utbygging.

  • Vestfoldbanen
  • Vestfold og Telemark
  • Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker
  • Prosjektnyheter
  • Utbyggingsprosjekt

Publisert: 11. september 2023 klokken 13:17

Jente med liten gutt på fanget inne i gul gravemaskin

Cecilia passet godt på Leon oppe i de store anleggsmaskinene. -Det er fint med Åpen dag! Jeg likte best at det er oppgaver og sånn, og at man får premier når man klarte det, sier Cecilia. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Sammen med entreprenørene NRC og SapiNOR rigget vi det nye stasjonsområdet til åpen dag. De fremmøtte fikk tilbud om pølser, boller, juice og kaffe ved inngangen.

Lenger inn var det rigget stands med muligheten til å se film og illustrasjoner av hvordan alt skal bli når det blir ferdig. I tillegg var flere fra prosjektledelsen til stede, og de som ville kunne snakke med og stille spørsmål til prosjektleder og byggeledere.

Natursti på Horten stasjon

Det var rigget til gangvei som førte over taket av betongtunnelen, Skottåstunnelen. I år var det også mulig å gå et lite stykke inn i Skottåstunnelen. Deretter kunne man gå langs med skinnene på spor 1, frem til nye Horten stasjon. På Horten stasjon var det gjort klar for natursti med spørsmål, og premie til de som gjennomførte.

Eldre mann med oransje jakke og svart cap

Einar Apeness (92) er på Åpen dag hvert år, så dette er tredje gangen -Vi er jo nysgjerrige, vettu! Sønnen min har gitt fra seg grunn til prosjektet. Dette må jo bli kjempefint når det bli ferdig, mener Apeness, som synes det er veldig fint med Åpen dag. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Mange fremmøtte fortalte at de har deltatt på Åpne dag arrangementene tidligere også. Selv om de fleste fremmøtte var fra Skoppum og Horten, var det også noen som kunne fortelle at de kom langveisfra. Noen hadde tatt turen fra øst - over fjorden med Bastøfosen, mens andre kom fra Oslo og Telemark.

Far, datter, mor

Enja på ett år er blant de yngste deltakerne på Åpen dag. Blid som en sol gumler hun i vei på en bolle, og er såre fornøyd. Mamma Benedicte Kalstrup og pappa Kristoffer Bjerke har ikke vært på åpen dag på dette prosjektet før, men de var på åpen dag i Holmestrand. -Vi bor på Nykirke og har det nåværende jernbanesporet like ved huset. Man blir jo vant til det, men det blir deilig når det forsvinner, sier Bjerke. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

- Vi legger ned mye arbeid i åpen dag. Derfor er det utrolig hyggelig å få gode tilbakemeldinger fra de fremmøtte, smiler Marianne Hvaal Larsen, byggeleder og ansvarlig for arrangementet.

To kvinner i vernetøy snakker sammen

Marianne Hvaal Larsen (til høyre) er byggeleder for betongkonstruksjonene på prosjektet. Til Åpen dag hadde hun også konstruert en «Natursti», med spørsmål langs løypa Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Utbyggingsprosjektet - Dobbeltspor Nykirke-Barkåker

For å legge til rette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen, bygger Bane NOR nytt dobbeltspor fra Nykirke sør for Holmestrand til Barkåker nord for Tønsberg. Det er en strekning på totalt 13,6 kilometer. Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum, togparkering på Barkåker og oppgradering av Tønsberg stasjon. 

Utbyggingen startet for fullt i første halvår 2020, og det nye dobbeltsporet skal tas bruk i 2025. Da blir det mulig å kjøre fire tog timen mellom Tønsberg og Oslo, avslutter byggeleder Larsen.

Stasjonen skal tas i bruk i 2025, da vil det være sammenhengende dobbeltspor fra Oslo til Tønsberg på vestfoldbanen. Bildet viser rampe og trapp opp til spor. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR


Publisert: 11. september 2023 klokken 13:17