Åpen dag trakk mange besøkende

Søndag 4. september arrangerte Bane NOR åpen dag på Nykirke-Barkåker prosjektet. Rundt 400 mennesker trosset værvarselet om regn, og møtte opp for å se hvor langt utbyggingen var kommet.

  • Prosjektnyheter
  • Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker
To små jenter som spiser is

Begge disse småjentene har pappaer som jobber på prosjektet, og det var ekstra stas å bli med pappa på jobben i dag - når det var is å få Anne Mette Storvik, Bane NOR

Bane NOR og entreprenørene hadde rigget til stands. Her fikk man både litt å bite i, og muligheten til å se film, illustrasjoner av hvordan alt skal bli når det blir ferdig, og mulighet til å snakke med prosjektledelsen. Både entreprenøren Sapi NOR og nykommeren NRC (jernbaneteknikk) deltok i arrangementet,

Mye å se
Store maskiner var strategisk plassert, med hjelpere fra entreprenøren Håkanes Maskin, og det var mulighet for å klatre oppi både gravemaskiner og bulldosere.
Det var rigget til gangvei som førte opp på taket av betongtunnelen, og folk kunne så gå på taket av betongtunnelen fram til åpningen på Skottåstunnelen. Deretter kunne man gå langs betongtunnelen ned til jernbanebrua som går over rv. 19, og se på byggingen av stasjonen fra orkesterplass.
-Skal vi gå OVER veien der bilene kjører? Kult! Her skal togene kjøre, fortalte en godt informert gutt.
På brua sto Marianne Hvaal Larsen, byggeleder for betongkonstruksjoner og den som hadde ansvaret for å sy sammen hele arrangementet med åpen dag.
-Det er MYE jobb i forkant av et slikt arrangement, og forberedelsene startet allerede i mai, forteller Hvaal. Da er det godt å høre godord fra besøkende publikum.

Gi litt tilbake
-Vi gjør dette for å gi noe tilbake til naboene. Slike store anlegg er til tider både støyende og støvete, og vi har forståelse for at det er tøft for naboene, sier prosjektsjef Anders Dahl Johansen.
Vi gjør dette for at flere skal kunne kjøre mer tog. Når Vestfoldbanen er ferdig utbygd til Tønsberg, gir det mulighet for fire tog i timen, forteller prosjektsjefen.

Klikk på pilene for å se de glade fjesene på åpen dag :)
Alle foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR