Nye Veier på besøk i Hestnestunnelen

Nye Veier AS har vist interesse for arbeidet som utføres i Hestnestunnelen og har vært på besøk for å få erfaringsoverføring fra arbeidet.

  • Prosjektnyheter
  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune

Publisert: 9. februar 2023 klokken 10:37

Oppdatert: 11. februar 2023 klokken 18:00

Bilde viser gruppebilde av en interessert gruppe med representanter fra Nye Veier og Bane NOR som tok turen inn de første 70 meterne som er sprengt av Hestnestunnelen så langt.

Det var en interessert gruppe med representanter fra Nye Veier og Bane NOR som tok turen inn de første 70 meterne som er sprengt av Hestnestunnelen så langt. Foto: Bane NOR

I byggingen av Hestnestunnelen tar Bane NOR sammen med entreprenøren Veidekke, i bruk nye løsninger for å finne bærekraftige og kostnadsreduserende måter både å bygge og tette tunnelen. 

Nye Veier fikk høre mer om hvordan Bane NOR i denne tunnelen erstatter full utstøpning som vann- og frostsikring med systematisk injisering av tetningsmasse i tunnelen. Dette foregår parallelt med byggingen.

- Denne løsningen gjør det mulig for oss å redusere Co2-utslippene og det gir oss samtidig kostnadsbesparelser, sier prosjektsjef Rønnaug-Ingeborg Resset i utbyggingsprosjektet Kleverud-Sørli-Åkersvika.

Prosjektleder for tunnelen, Anteja Solberg, legger til at det er tett samarbeid med forskningsmiljøene ved SINTEF og NGI, som begge har engasjert seg i mulighetene dette arbeidet gir for å bygge mer bærekraftig.


Publisert: 9. februar 2023 klokken 10:37

Oppdatert: 11. februar 2023 klokken 18:00