Jobber for å unngå plastforurensning

Implenia, som er Bane NORs totalentreprenør på Tangenvika jernbanebru, har et spesielt fokus på å unngå forsøpling og spredning av mikroplast til Mjøsa.

  • Prosjektnyheter
  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune

Publisert: 16. november 2023 klokken 10:02

Gruppebilde

Miljørådgiver Hanne Børseth (t.v.) fra Implenia ledsaget gruppen under besøket, der Bane NOR var representert med miljøleder Trine Marianne Holm. John Harald Sand representerte Hold Norge Rent og Kristin Runde møtte for Nomiko. Martine Melgård var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Christine Nygård,Gjermundshaug.

I samarbeid med Hold Norge Rent gjør Implenia ulike tiltak som skal motvirke plastforurensning i de forskjellige prosjektene de har rundt om i landet. Hold Norge Rent tar jevnlig runden rundt hos sine samarbeidspartnere, og nå i høst har de sammen med Nomiko (Norsk Miljøkompetanse) tatt turen til Furnesbakken først for inspeksjon og denne gangen for oppfølging.  

I begynnelsen av november kom John Harald Sand fra Hold Norge Rent sammen med Kristin Runde fra Nomiko (Norsk Miljøkompetanse) for å undersøke hvordan Implenia håndterer forsøplingsproblematikk på rigg, dagsone og rundt anleggsplassen.

- Det var hyggelig og lærerikt for alle parter å få Hold Norge Rent på besøk. Anleggsområdet var generelt ryddig med godt merka containere og definerte områder for avfall. I første runde fikk vi identifisert noen forbedringspunkter rundt om på anlegget. Denne gangen kom Hold Norge Rent for en oppfølging. I mellomtiden har vi brettet opp ermene og vise dem at vi har forbedret oss, forteller YM-leder på Tangenvika jernbanebru for Implenia Norge, Martine Melgård.   

Implenia Norge og Hold Norge Rent skrev tidligere i år under på en samarbeidsavtale for å jobbe med å redusere forsøpling på Implenias prosjekter. Hold Norge Rent besøker prosjektene for å finne tiltak som ytterligere reduserer forsøplingsavtrykk

 

 

 

 

 


Publisert: 16. november 2023 klokken 10:02