Endelig hjem til jul

Juleglede er å sitte i en varm togvogn, mens det snør lett utenfor. Det er noe eget med å reise hjem til jul på skinner, og nå kan du kjøpe billetter på Rørosbanen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 22. november 2023 klokken 08:54

Tog står på Røros stasjon. Det er vinter, snø og klart vær.

Rørosbanen er klar til avgang på Røros stasjon. Foto: SJ Norge AS

Sammen med togselskapene har vi jobbet hardt for å få til togruter på Rørosbanen som starter fra 10. desember.

Det er Bane NOR som er ansvarlig for ruteplaner for person- og godstog i Norge. Togselskapene søker til oss om avgangene de vil kjøre på sine ruter. Normalt er ruteplanen klar i god tid før den blir satt i drift.  

Ødeleggelsene på Randklev bru har imidlertid ført til store endringer i togtilbudet på Rørosbanen og Dovrebanen, og arbeidet med å sette opp ruteplan for 2024 har vært et krevende puslespill.  

–  Vi har trengt tid til å sette en ruteplan som skal ivareta både passasjer- og godstrafikkens punktlighet i området. Vi er takknemlig for den gode dialogen med SJ og godsselskapene. Alle parter har vist forståelse og tålmodighet for det ekstraordinært krevende arbeidet med togtilbudet i påvente av at Randklev bru åpner igjen, sier Henning Scheel, konserndirektør for kunde og marked.    

Den nye ruteplanen som er foreslått innebærer at SJ kjører to persontog i hver retning på Rørosbanen i 2024. 

Fram til Randklev bru gjenåpner før sommeren, og godstogene igjen kan kjøre på Dovrebanen, vil godstogene fremdeles ha prioritet på Rørosbanen for å sikre varetransporten mellom Oslo og Trondheim. 

Gjenåpner Fåvang stasjon 

Vi arbeider også med å gjenåpne Fåvang stasjon slik at persontogene på Dovrebanen kan kjøre Oslo - Fåvang og Ringebu- Trondheim fra 10. desember. Vi gjør dette for at passasjerene skal få kortest mulig reise med buss for tog på Dovrebanen.

Fåvang stasjon har vært ombygd for å både fungere som endestasjon og være tilrettelagt for busser. 

Etterspørsel etter billetter 

Rikke Lind, administrerende direktør i SJ Norge, er glad for at det nå er mulig å kjøpe billetter på Rørosbanen for reiser etter 10. desember.

– Situasjonen har vært krevende, både for oss og kundene, og vi beklager ovenfor våre kunder, sier Rikke Lind. 

– Folk skal hjem til jul og har etterspurt billetter på Rørosbanen, det er derfor gledelig at det nå endelig er mulig å bestille billetter også for dem som vil reise hjem med tog på Rørosbanen, avslutter Lind.  


Publisert: 22. november 2023 klokken 08:54