Togtrafikken over Ski stasjon utsettes til 24. august

Bane NOR er nødt til å holde strekningen Ås/Kråkstad–Kolbotn på Østfoldbanen stengt for togtrafikk nok en uke. Årsaken er at det fortsatt er utfordringer med signaler som gjør at vi ikke kan åpne for trafikk på hele strekningen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 12. august 2020 klokken 17:52

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01

Bildet viser en ny og moderne stasjonsbygning som er bygget i stein, betong og tre.

Vestsiden av nye Ski stasjon er den første ferdige delen av Follobaneprosjektet og åpner for publikum så snart testingen av signalanlegget er helt ferdig. Stasjonen er et signalbygg og et landemerke i Ski, en by som er i sterk utvikling. Foto: Bane NOR. Nicolas Tourrenc

Bane NOR er forsiktig optimister etter de siste dagers arbeid i forbindelse med det nye fjernstyringsanlegget på Ski stasjon. Vi jobber for en gradvis gjenåpning av togtrafikken på Østfoldbanen mandag 24.august. 
Det er fortsatt utfordringer og derfor er endelig beslutning satt til fredag. Vi trenger den tiden til å justere og vurdere situasjonen.

Det jobbes på spreng, og på grunn av usikkerheten er Vy i gang med å tilrettelegge for busser som en back-up.

Bane NOR kommer tilbake med mer informasjon fredag 21. august.

Nytt fjernstyringssystem i Ski

Bane NOR jobber med å implementere et nytt fjernstyringssystem på Ski stasjon. Det er behov for ytterligere justeringer og deretter videre testing før togtrafikken på hele Østfoldbanen kan åpne.

– I forbindelse med utbyggingen av Follobanen bygger vi en ny togstasjon på Ski, med nytt signalanlegg. Stasjonen er ferdig og skulle åpnes for de reisende mandag 10. august, men vi er nødt til å utsette nok en uke. Sikkerheten for de reisende er alltid første prioritet. Vi må derfor ferdigstille all utbedring og testing før vi kan igangsette togtrafikken, forklarer Stine Undrum, konserndirektør i Bane NOR.

Sikkerheten i det tekniske anlegget for den nye stasjonen er formelt godkjent og funnet i orden, men stabiliteten i kommunikasjonssystemet er ikke slik vi vil ha det.

– Vi jobber tett med vår leverandør Bombardier med fullt fokus på å få ferdigstilt fjernstyringssystemet slik at trafikken kan åpne igjen, sier Undrum.

Alternativ transport for de reisende

Vy har gjort en kjempeinnsats og fått på plass tilstrekkelig busskapasitet denne uken. Nå jobber de med å tilrettelegge for nok busser til neste uke, når det i tillegg er skolestart.

– Vi hadde gledet oss til å åpne ny stasjon og ønske de reisende tilbake etter arbeidet på jernbanen i sommer. Selv om færre reiser med kollektivtransport på grunn av koronasituasjonen, medfører denne utsettelsen at mange kommer i en vanskelig situasjon. Det beklager vi, sier Stine Undrum.

Når det gjelder godstrafikk jobber vi med flere alternative løsninger, blant annet å dirigere godstogene via Kongsvingerbanen.

Les mer om alternativ transport her:  https://www.vy.no/(├ąpnes i ny fane)

Slik kjører togene på Østfoldbanen nå:

Merk at det kan komme endringer.

R20: Togene kjører Halden – Moss og Moss – Halden.
Vy kjører buss mellom Rygge - Ski og Rygge – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Rygge vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L21: Togene kjører Moss – Ås og Ås – Moss.
Vy kjører buss mellom Ås – Oslo S og Ås – Ski. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Ås vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L22: Togene kjører Mysen – Kråkstad og Kråkstad – Mysen.
Vy kjører buss mellom Kråkstad – Ski og Kråkstad – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Oslo S og Ski mot Kråkstad vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L2: Togene kjører Stabekk – Kolbotn og Kolbotn – Stabekk
Det kjører busser hvert 15. minutt mellom Oslo S og Ski. I tillegg til direktebusser, vil det også være busser som stopper på mellomliggende stasjoner.

Kunder mellom Solbråtan og Hauketo henvises til Ruters busslinje 87. Togene kjører som normalt mellom Stabekk og Kolbotn fire ganger i timen med to avganger hver vei.


Pressehenvendelser:
Bane NORs pressevakt, 916 56 565


Publisert: 12. august 2020 klokken 17:52

Oppdatert: 2. mars 2023 klokken 02:01