ELKRAFTPORTALEN

  Info du trenger i forbidelse med arbeid på eller nær ved Bane NOR sine elektriske anlegg

 

E-sirkulære 2022-04 ALLE OMRÅDE Publisert: 11.02.2022

 

BESKRIVELSE:

Modul 3 kurs for LFS 2431

 

INFORMASJON OG EVENTUELT TILTAK

Modul 3 kurs for Leder for sikkerhet (LFS -2431)

Dette kurset tar for seg grunnleggende forståelse av Bane NORs høyspenningsanlegg og er et obligatorisk kurs for de som skal ivareta elsikkerheten ved arbeid på eller nær ved elektriske anlegg. Kurset er utarbeidet for de som ikke har fagbrev som energimontør eller KL-montør, og som skal inneha funksjonen «Leder for elsikkerhet 2431».

Kurset arrangeres i regi av Norsk Jernbaneskole og varer i 10 dager, med skriftlig eksamen.

Gjennomføring av elektroopplæring for tverrfaglig beredskap

Norsk Jernbaneskole har varslet Bane NOR at det i 2021 ikke var stor påmelding til dette kurset, mens i 2022 begynner alle kursene å bli fylt opp. Dette betyr at en del personer ikke vil rekke å ta dette kurset innen satt frist som er 01.01.2023.

Norsk Jernbaneskole og Bane NOR har vurdert kursets innhold opp mot opplæring for tverrfaglig beredskap KL-kompetanse for banemontører, og besluttet at det gis fritak for modul 3 for de som kan dokumentere gjennomgått elektroopplæring for tverrfaglig beredskap.

Dokumentasjon for gjennomgått elektro-opplæring for tverrfaglig beredskap kan sendes til:
  • elsikkerhetskort@banenor.no
  • Driftsleder Bane NOR ønsker i tillegg at de som har behov for kurs melder fra til Norsk Jernbaneskole slik at vi bedre kan tilpasse antall kurs etter behovene.

    Se ytterligere informasjon om kurset på Norsk jernbaneskoles kursportefølje for elkraft


    E-sirkulære gir informasjon fra Driftsleder til personell som jobber med elkraft. Ansvarlig redaktør: Sheraz Akhtar, akhshe@banenor.no, Tlf. +47 991 53 877