E-sirkulære

 

E-sirkulære 2021-27 ALLE OMRÅDE Publisert: 27.04.2021

 

 

BESKRIVELSE:

Koblingsskjeamer og returkretsskjemaer på Elkraftportalen

 

INFORMASJON OG EVENTUELT TILTAK

Koblingsskjemaer flyttes over til en sharepoint-løsning for å ivareta sikkerheten i henhold til nye krav.

Denne endringen trer i kraft fra 28.04.2021

I prinsippet vil dette si at alle som ønsker tilgang til koblingsskjemaer skal logge seg på sharepoint.

Du som har et gyldig elsikkerhetskort har allerede blitt lagt til brukergruppen som skal kunne se disse tegningene.

Om noen ikke har blitt lagt til i denne gruppen så må det bes om tilgang. Dette finner du ut av dersom du klikker på en link som ikke åpner seg. Eventuelt kan du sende en epost til elkraft-nj@banenor.no

Om du er tilknyttet jernbanen så vil du få denne tilgangen selv om du ikke har elsikkerhetskort.

Tilgang til nettsiden er fremdeles via Elkraftportalen


Pålogging Elkraftportalen

For et år siden ble Elkraftportalen klassifisert som kritisk med hensyn til sikkerhet fordi tekniske tegninger lå på åpent nett. Vi måtte innføre noe form for pålogging, som har blitt gjort nå. Tekniske tegninger er fremdeles tilgjengelige, men kan kun nås ved å logge seg på sharepoint hos Bane NOR.

Det som er viktig, er at du først blir registrert i gruppen over folk som skal ha tilgang. Dette kan gjøres ved å sende en epost til elkraft-nj@banenor.no.

Når denne e-posten din blir registrert av Elkraftportal-admin i sin tilgangsgruppe, så vil du få en epost med link til pålogging.

Det er viktig at det oppgis den eposten som er tilknyttet din microsoft konto. Om du er usikker, så kan du åpne Word eller andre Microsoft apper. Oppe på høyre side bør du kunne se ditt navn og bilde. Klikk her. Da ser du hvilke e-post som du er pålogget med.

Om du opererer med både en kort-versjon og en lang-versjon av epost hos bedriften din i tillegg til private kontoer, så kan det fort bli surr i systemet om du allerede er pålogget med en annen konto, uten å være klar over det.

Om du opererer med flere kontoer på din PC og det ikke er klart hvilken konto du allerede er pålogget med, så kan det være greit å logge seg på første gang i et inkognitovindu i nettleseren din. Om du bruker Chrome så vil du se tre prikker oppe på høyre side. Klikk på dem og velg «Nytt inkognitovindu».

Legg deretter denne adressen i adressefeltet: https://login.microsoftonline.com

Logg inn med den eposten du har for din konto.

Mulig du blir spurt om å laste ned windows authneticator app på mobilen din. Gjør gjerne det og følg instruksene på skjermen.

I authenticator appen vil du kunne legge til en ny konto ved å klikke på pluss tegn. Her vil du få spørsmål om å skanne en QR-kode. Den finner du på pc skjermen din når du velger neste.

Når påloggingen er i orden vil alle linker på elkraftportalen åpne tegningene.


E-sirkulære gir informasjon fra Driftsleder til personell som jobber med elkraft. Ansvarlig redaktør: Sheraz Akhtar, akhshe@banenor.no, Tlf. +47 991 53 877