E-sirkulære

 

E-sirkulære 2021-02 OMRÅDE ØST Publisert: 08.01.2021

 

 

BESKRIVELSE:

Covid-19 og gjennomføring av FSE- og førstehjelpskurs i 2021

 

INFORMASJON OG EVENTUELT TILTAK

På grunn av situasjonen med covid-19 og økt smitte i samfunnet på nyåret 2021, er det behov for oppdatering av informasjonen om gjennomføring av FSE- og førstehjelpskurs.

For å fortsatt kunne ivareta sikkerheten ved arbeid i og drift av elektriske anlegg og til enhver tid ivareta gjeldende smittevernregler, anbefaler DSB at FSE-opplæringen gjennomføres nettbasert, med tilhørende teoretisk førstehjelpsdel.

For dem som tar FSE kurs i 2021 gir DSB i forbindelse med praktisk gjennomføring av førstehjelp, en utsettelse frem til og med 01.09.2021, med mulighet for forlengelse hvis situasjonen tilsier det.

Med denne bakgrunn gir Bane NOR ved Driftsleder en frist til 1 februar 2021 til å gjennomføre førstehjelpskurs for alle som har gjennomgått FSE og ønsker å fornye sin godkjenning som Leder for elsikkerhet.

De som har gjennomført FSE kurs på Norsk Jernbaneskole uten at førstehjelp var inkludert, kan ta dette nettbasert på eks. Trainor. eller andre leverandører

Dokumentasjon på utført førstehjelp sendes til randi.hage@banenor.no

Norsk Jernbaneskole jobber for å inkludere førstehjelp i videre kurs, og håper dette er innført i løpet av januar mnd.

Straks dette er på plass vil teori av førstehjelp ved en del av FSE kurset.

Johan Stenvig



E-sirkulære gir informasjon fra Driftsleder til personell som jobber med elkraft. Ansvarlig redaktør: Sheraz Akhtar, akhshe@banenor.no, Tlf. +47 991 53 877