E-sirkulære

 

E-sirkulære 2020-07 - UTGÅTT ALLE OMRÅDER Dato: 13.03.2020 24.03.2020

 

 

BESKRIVELSE:

Gyldighet av sikkerhetskort

 

INFORMASJON OG EVENTUELT TILTAK

Bane NOR krever at ansatte, entreprenører og innleid sikkerhetspersonale som skal arbeide i eller på Bane NORs høy og lavspenningsanlegg skal gjennomføre FSE-opplæring. Bane NOR tilbyr i dag kurs for disse, gjennom Norsk Jernbaneskole. Norsk Jernbaneskole har nå stengt virksomheten pga pågående koronapandemi og koronatiltak. For å opprettholde forsvarlig drift og vedlikehold i Bane NORs elektriske anlegg må det nå gjøres avbøtende tiltak i forbindelse med koronapandemien.

På grunn av dette vil det ikke bli avhold planlagte kurs i FSE ved Norsk Jernbaneskole i en periode fra 12.3.2020. Dette medfører at både at planlagte kurs vil midlertidig utgå, og at det må lages planer for å gjennomføre kurs på senere tidspunkt.

Dersom korona-situasjonen varer utover høsten er det ikke sikkert at Norsk Jernbaneskole rekker å gjennomføre kurs for alle som skal jobbe for Bane NOR på våre høyspenningsanlegg i 2020. Dette omfatter både internt ansatte, entreprenører og innleid sikkerhetspersonale.

Det legges til grunn for vurderingen at situasjonen vil påvirke Jernbaneskolen i en lengre periode, og at vi ikke kan planlegge med å gjennomføre den foreskrevne repetisjon av FSE i år.

Denne vurderingen er begrenset til personer som allerede har FSE grunnopplæring, og som trenger årlige repetisjon.

På grunn av dette innføres følgende tiltak:

Den enkelte entreprenør/firma må selv organisere en gjennomgang av FSE.
  • Når det gjelder personell med sikkerhetskort med godkjenning som LFS, kode 2431 vil Bane NOR kreve dokumentasjon på gjennomført FSE-gjennomgang før det utstedes nytt sikkerhetskort. Opplæring/repetisjon kan for eksempel dekkes ved nettbaserte kurs i FSE høyspenning og lavspenning. Disse vil ikke være tilpasset Bane NORs anlegg, men være av en mer generell karakter.
  • Når det gjelder personell med sikkerhetskort med andre delegeringer, forlenges sikkerhetskortenes gyldighet med 1 år. Den enkelte entreprenør/firma må selv sørge for tilstrekkelig gjennomgang og dokumentasjon.

Den enkelte entreprenør/firma må selv organisere egne førstehjelpskurs som tilfredsstiller kravene i FSE, i løpet av året. Dette skal da dokumenteres til Bane NOR.

Bane NOR skal gi informasjon til drift og prosjekter om at det må gis ekstra fokus på lokal opplæring om anlegg, roller og spesielle forhold ved elsikkerhet, herunder prosedyrer og instrukser for arbeid etter FSE.

For spørsmål ta kontakt med Driftsleder/ driftsansvarlig i Bane NOR, Johan Stenvig, mobil 91655632


E-sirkulære gir informasjon fra Driftsleder til personell som jobber med elkraft. Ansvarlig redaktør: Sheraz Akhtar, akhshe@banenor.no, Tlf. +47 991 53 877