E-sirkulære

 

E-sirkulære 2019-11 ALLE OMRÅDER Dato: 03.06.2019

 

 

BESKRIVELSE:

PRESISERING AV KOMPETANSEKRAV TIL LFS/AFA

 

INFORMASJON OG EVENTUELT TILTAK:

4. april 2019 gikk det ut til utvalgte deler av organisasjon en presentasjon om endringer knyttet til LFS-funksjonen og hvilken formalkompetanse som kreves. Utsendelsen ble gjort for å tilnærme oss det DSB helt tydelig har oppgitt til å være hovedregelen. I ettertid av utsendelsen har vi sett at alle konsekvenser av en slik omlegging ikke ble godt nok forstått, og denne meldingen ble trukket tilbake i samråd med driftsleder.

 

For at det ikke skal være tvil om hva som er gjeldende regime i Bane NOR presiseres derfor:

 

  • Vi fortsetter med samme ordning som vi har hatt frem til den senere tid. Driftsleder vil gjenoppta dialog med DSB omkring temaet, overgangsordninger og også hvilke juridiske føringer som er å tolke etter dødsulykke i Statnett.
  • Vi vil understreke – både for DSB og for alle som mottar denne meldingen – at dagens regime med omfattende opplæring av LFS er noe vi anser som en god nok ordning for å ivareta intensjonene i FSE (og FEK) inntil videre. Likevel – vi vil jobbe videre for å etablere et regime som er i tråd med de tydelige føringene fra DSB.

     

    Fremtidige meldinger om praksis omkring dette temaet blir kommunisert gjennom e-sirkulærer.

     


    E-sirkulære gir informasjon fra Assisterende driftsleder til personell som jobber med elkraft. Ansvarlig redaktør: Sheraz Akhtar, akhshe@banenor.no, Tlf. +47 991 53 877

     

     

  •